Tajska restauracja z kurczakiem
Zapomnij o jedzeniu na mieście lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy masz ochotę na azjatyckie jedzenie. Spróbuj zrobić kurczaka w tajskiej restauracji w domu. Uważasz na swoją sylwetkę? Ten przepis bezglutenowy i bezmleczny ma 760 kalorii , 61 g białka i 17 g tłuszczu na porcję. Za 3,03 USD za porcję otrzymujesz danie główne dla 4 osób. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a jedna powiedziałaby, że trafił w dziesiątkę. Jeśli masz pod ręką ząbki czosnku, masło orzechowe, skrobię kukurydzianą i kilka innych składników, możesz to zrobić. Dostarcza Ci go Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 30 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 73% , co jest solidne. Podobne przepisy to Restaurant Style Salsa , Chelley's Thai Style Chicken Satay i Luscious Thai Chicken Pineapple Curry .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj skrobię kukurydzianą, brązowy cukier i pieprz.
Dodaj bulion; mieszaj, aż będzie gładki. Wymieszaj z octem, sosem sojowym i masłem orzechowym; odstaw.
Na dużej patelni o nieprzywierającej powierzchni lub woku smaż kurczaka na 1 łyżeczce oleju, aż straci różowy kolor.
Wyjąć i trzymać w cieple.
Podsmaż cebulę i czerwoną paprykę na pozostałym oleju przez 2 minuty.
Dodaj grzyby i smaż przez 2–3 minuty lub do momentu, aż będą chrupiące i miękkie.
Dodaj czosnek i smaż jeszcze przez 1 minutę.
Wymieszaj mieszankę mąki kukurydzianej i dodaj do patelni. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 1-2 minuty lub do zgęstnienia.
Dodaj kurczaka i podgrzej.