Tajski Kurczak Kokosowy
Tajski kurczak kokosowy to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 46g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 657 kalorii. Na 4,26 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Wiele osób naprawdę lubiło to Azjatyckie danie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ten przepis jest lubiany przez 122 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz kawałki szparagi, woda, curry w proszku, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby użyć proszku curry można śledzić to danie główne z Lody Curry z Mango i pistacjami jako deser. Z łyżeczką wynik 96%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Tajskie szaszłyki z kurczaka kokosowego z ryżem kokosowym, Tajska zupa z kurczaka i kokosa (Tom Kha Kai), oraz Tajski Kokosowy Rosół.
Instrukcje
W rondlu 2 quart, połączyć wodę i ryż. Przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut.
W średniej wielkości misce, połączyć kurczaka i curry, i wrzucić do herbu.
Przykryj dużą patelnię nieprzywierającą sprayem do gotowania. Kurczaka gotować, często mieszając, na średnim ogniu przez 4 minuty.
Wymieszać szparagi, groszek śnieżny, marchew i zieloną cebulę; gotować przez 3 minuty.
Wlej mleko kokosowe, kontynuuj gotowanie, aż sos będzie gorący, a kurczak zostanie ugotowany.
Podawać na gorącym, ugotowanym ryżu.