Tajska Sałatka Wołowa
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Tajska Sałatka wołowa może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.82 za porcję. Jedna porcja zawiera 206 kalorii, 26g białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś brązowy cukier, ząbki czosnku, rozdarta sałata rzymska i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać tajski sos rybny można śledzić to danie główne z Ciasto truskawkowe z sosem anyżowym jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Sałatka Tiger Cries (pikantna tajska Sałatka wołowa), Tajska Sałatka Wołowa, oraz Yum Nua-Tajska Sałatka Wołowa.
Instrukcje
Przygotować grill lub brojlerów.
Połącz pierwsze 6 składników, mieszając, aż cukier się rozpuści; odstaw połowę mieszanki wapna na bok.
Połączyć drugą połowę mieszanki wapna i stek w dużej plastikowej torbie zip-top; uszczelnić. Marynować w lodówce 10 minut, obracając raz.
Wyjąć stek z worka; wyrzucić marynatę.
Umieść stek na grillu lub patelni brojlerów pokrytej natryskiem do gotowania; gotować 6 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Stek pokroić ukośnie w poprzek ziarna na cienkie plasterki.
Podgrzać dużą patelnię nonstick pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; smażyć 3 protokół.
Dodaj pomidory; podsmażyć 2 protokół.
Umieścić mieszankę cebuli, sałata, ogórek, i mięta w dużej misce; wrzucić delikatnie połączyć. Sałatkę podzielić równomiernie pomiędzy 6 talerzy. Top każdej porcji z 3 uncji stek; skropić każdą porcję z 1 łyżka reserved mieszanki limonki.