Tajska Mrożona Herbata

Tajska Mrożona Herbata
Przepis tajski mrożony Tean jest gotowy w około 2 godziny i 10 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników azjatyckiego jedzenia. Na 96 centów za porcję, otrzymujesz napój, który serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 285 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz torebki z herbatą, cukier, mleko skondensowane i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Tajska Mrożona Herbata, Long Island Iced Tea, oraz Tajska Mrożona Herbata dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średnim rondlu, na średnim ogniu, zagotować wodę, cukier i strąki anyżu gwiazdkowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Anyż GwiaździstyAnyż Gwiaździsty
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Wyjmij patelnię z ognia i dodaj torebki herbaty. Pozostawić herbatę do stromego i ostygnięcia do temperatury pokojowej, około 1 godziny. Odrzuć strąki anyżu gwiazdkowego i torebki herbaty i ubić skondensowane mleko.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Niebieskich Ziemniaków2 Funty Niebieskich Ziemniaków
Anyż GwiaździstyAnyż Gwiaździsty
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Wlać do dużego dzbana i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę, lub aż będzie gotowy do podania.
1
Herbatę wlać do 4 szklanek wypełnionych lodem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żelatyna Marki Jell-o O Smaku TruskawkowymŻelatyna Marki Jell-o O Smaku Truskawkowym
HerbataHerbata
2
Udekoruj świeżymi liśćmi mięty i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Miętaświeża Mięta

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Tajski bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować de Morgenzon Reserve Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 34 dolarów za butelkę.
De Morgenzon Reserve Chenin Blanc
De Morgenzon Reserve Chenin Blanc
Dekadencki złoty z zielonymi odcieniami, ten Chardonnay wykazuje aromaty opiekanej brioche z pikantną marmoladą. Na podniebieniu wyłania się szkielet limonki i trawy cytrynowej z kwiatowymi nutami wiciokrzewu i frangipani. Ciepła, bogata wanilia i kremowy migdałowy niuans utrzymują się na finiszu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia1
Magazyn