Tagliatelle z Czerwonym prowansalskim Pistou
Tagliatelle z Czerwonym prowansalskim Pistou może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 676 kalorii, 20g białka, oraz 28g tłuszczu każdy. Na 3,18 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać bazylii, suszone pomidory, Parmigiano reggiano, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Francuski w mgnieniu oka: Tagliatelle z kwiatkiem cukinii Pistou, SOS Pistou Prowansalski, oraz Prowansalska zupa jarzynowa (Soupe au Pistou).
Instrukcje
Przynieś duży garnek wody do wrzenia. Podczas gdy woda się nagrzewa, zrób pistou.
Dodaj czosnek do robota kuchennego i zmiażdż go na drobne kawałki.
Dodaj bazylii, suszone pomidory, Parmigiano Reggiano, oliwa z oliwek, i sól i pieprz do smaku. Blitz w robocie kuchennym, aż masz konsystencję pesto, skrobanie w dół boki miski raz, aby upewnić się, że wszystko jest równomiernie włączone.
Sól wrzącej wody, i gotować tagliatelle tylko przez około 4 protokół, aż tylko gotowane.
Odcedzić, rezerwując 1 szklankę wody z makaronem. Wrzucić tagliatelle z pistou, dodając wodę z makaronu w razie potrzeby, aby rozrzedzić SOS.