Tacos Z Kurczakiem
Tacos z kurczakiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 2,91 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 933 kalorie, 70g białka, oraz 59G tłuszczu. Mieszanka muszli taco, śmietany, sera monterey jack i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć kwaśną śmietanę, można podążać za tym daniem głównym z Szarlotka Z Kwaśną Śmietaną jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%, co jest solidne. Podobne przepisy to Chrupiące Tacos z kurczaka (Tacos de Pollo), Tacos z kurczakiem (Tacos de Pollo), oraz Ananas Dak Bulgogi Tacos (Koreański Pikantny ananas BBQ Chicken Tacos).
Instrukcje
Mięso wyjąć z kurczaka i posiekać.
Podgrzać salsę na patelni na średnim ogniu.
Dodać kurczaka i podgrzewać, aż się ogrzeje. Napełnij skorupy taco mieszaniną kurczaka i top z serem i kolendrą (jeśli używasz).
Podawać z kwaśną śmietaną, awokado i limonką.WSKAZÓWKA: Możesz użyć miękkich tortilli kukurydzianych lub mącznych zamiast chrupiących muszli taco lub resztek pieczonej wołowiny lub wieprzowiny zamiast kurczaka.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować, jest Willamette Valley Vineyards Whole Cluster rosé z Pinot Noir. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir
Jasny róż w Kolorze z aromatami soczystej truskawki, wiśni, tropikalnego liczi i kremu waniliowego, arbuza, truskawek i śmietany, czerwonej wiśni i wiciokrzewu. Wytrawne o średnim ciele, okrągłym odczuciu w ustach i żywych smakach nektaryny, brzoskwini, wiciokrzewu i mineralności. Orzeźwiająca kwasowość tworzy żywe i czyste wykończenie.To różowe wino jest wszechstronnym winem do sparowania z jedzeniem, ponieważ może sprostać złożonym kuchniom, ale jest wygodne w przypadku prostych sałatek i sezonowych warzyw. Ciesz się suwakami z łososia, tuńczykiem ahi, curry warzywne, bruschettą, balsamicznymi kabobami z kurczaka, płaskimi chlebami opalanymi drewnem, sałatkami niçoise, serami i deskami do wędlin. Podawać schłodzone.