Tacos z halibuta z sosem jogurtowo-limonkowym
Tacos Halibut z sosem jogurtowo-limonkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 400 kalorii, 40g białka, oraz 11g tłuszczu. Na 6,72 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz sól, chili w proszku, kapustę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Halibut Tostadas z sosem jogurtowo-limonkowym, Tacos rybne halibuta z sosem Guacamole, oraz Tacos rybne halibuta z sosem Guacamole.
Instrukcje
Umieść rybę w płytkiej misce i przykryj 3 łyżkami soku, 1/2 łyżeczki soli i pieprzem. Przykryć i przechowywać w lodówce 20 minut.
Połączyć pozostałe 1 łyżka soku, jogurt, cukier, 1/4 łyżeczki soli, i chili w proszku. Kryj się i wyluzuj.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj rybę i marynatę do patelni. Przykryć i gotować 8 minut lub aż ryby płatki łatwo podczas badania widelcem lub do pożądanego stopnia doneness.
Pokrój rybę na 8 równych kawałków.
Podgrzać tortille kukurydziane zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Top każda tortilla z około 2 uncji ryb, 1/4 szklanki rozdrobnionej kapusty, 2 łyżki mieszanki jogurtu, 2 plastry awokado, i 1 1/2 łyżeczki kolendry.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Scarpetta Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
Scarpetta Pinot Grigio
Jasny słomkowy kolor z odrobiną łososia. Aromaty zarówno owoców pestkowych, jak i melona. Pokazując zdolność Pinota Grigio do bycia lekkim na nogach, ale złożonym. Melon i owoce pestkowe z minerałami i średnim ciałem. Pinot Grigio ma tak wielki zasięg. Wspaniałe jako aperitivo, z lekkimi grillowanymi rybami, takimi jak sashimi, pesce crudo lub ceviche.