Słodko-kwaśny szpinak kataloński
Słodko-kwaśny kataloński szpinak może być tylko przystawką, której szukasz. Na 1,61 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 99 kalorii, 3G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Jeśli masz dziecko szpinak, olej canolan, oliwa z oliwek, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kataloński Szpinak Sauté, Hiszpański Czosnek Krewetki & Kataloński Styl Szpinak, oraz Sałatka Ze Szpinakiem Słodko-Kwaśnym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu podgrzać 2 łyżeczki oleju rzepakowego.
Dodać szalotkę i gotować na małym ogniu, aż zmiękną, o 3 protokół.
Dodać ocet i gałązkę tymianku i doprowadzić do wrzenia. Dusić na małym ogniu, aż ocet zmniejszy się do 2 łyżek stołowych, o 20 protokół. Wyrzucić gałązkę tymianku i wymieszać miód z octem.
W małej patelni, toast orzeszki piniowe w pozostałych 1 łyżeczka oleju rzepakowego na umiarkowanym ogniu, stale mieszając, aż złoty, o 5 protokół.
Przenieść orzeszki piniowe na talerz i ostudzić.
Napełnij garnek do zupy 1/2 cala wody i zagotuj.
Dodać szpinak w garści, mieszając aż zwiędnie. Gdy szpinak zwiędnie, przełożyć na durszlak i wycisnąć nadmiar wody. Wytrzyj garnek.
W garnku rozgrzać oliwę i dodać szpinak. Doprawić solą i pieprzem i gotować, mieszając, aż do ogrzania, o 5 protokół.
Szpinak przełożyć na talerz i udekorować porzeczkami i prażonymi orzeszkami piniowymi.
Skrop na wierzchu Syrop z octu sherry i od razu podawaj.