Słodko-kwaśny sos rabarbarowy
Sweet 'N' Sour Rhubarb Sauce to sos wegetariański bezglutenowy, bezmleczny i lakto ovo. Z tego przepisu składa się 15 porcji zawierających 115 kalorii, 0 g białka i 0 g tłuszczu każda. Za 46 centów za porcję, ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup żurawinę, cukier, sok pomarańczowy i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Dzięki temu przepisowi Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżkową wynoszącą 16%. Podobne przepisy obejmują Ostra i kwaśna tilapia z sosem imbirowo-rabarbarowym, Pieczona wieprzowina w sosie ze słodkiej cebuli i rabarbaru oraz Sos słodko-kwaśny.
Instrukcje
W dużym rondlu połącz wszystkie składniki. Doprowadzić do wrzenia; zredukować ciepło. Gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 15-20 minut lub do momentu, aż rabarbar będzie miękki, a sos zgęstnieje.
Podawać do kurczaka, indyka lub wieprzowiny.