Słodkie Ciasto Truskawkowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj słodkiego truskawkowego ciasta. Na 1,35 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 165 kalorii. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin. Udaj się do sklepu i odbierz skrobię z tapioki, mniej więcej cukier granulowany, truskawki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Słodkie Roladki Truskawkowe, Słodkie Ciasto Truskawkowe, oraz Słodkie Roladki Truskawkowe.
Instrukcje
Ustaw stojak piekarnika na niższą pozycję i rozgrzej piekarnik do 218°.
W dużej misce umieść ćwiartowane truskawki.
Ubij cukier i skrobię do połączenia, a następnie wymieszaj z jagodami, aż kawałki będą równomiernie pokryte. Pozostawić mieszaninę na pięć minut, a następnie wlać do skorupy ciasta.
Wyjąć rozwałkowany arkusz ciasta z lodówki i pokroić w paski 1/2 cala. Splot kratowy wzór na górze ciasta. Zagniatać boki i schłodzić ciasto przez 15 do 20 minut. Ciasto wyjąć z lodówki, umyć jajkiem i posypać cukrem surowym.
Umieścić ciasto w piekarniku i piec przez 20 minut, obracając w połowie, następnie włączyć piekarnik w dół do 177° i piec do wypełnienia pęcherzyków wewnątrz i skorupa jest złoty brąz, 20 do 30 dodatkowych minut.
Wyjąć z piekarnika i umieścić ciasto na stojaku do całkowitego ostygnięcia przed podaniem.