Słodki sojowy glazurowany kurczak BBQ

Słodki sojowy glazurowany kurczak BBQ
Słodki sojowy glazurowany kurczak BBQ może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.09 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 579 kalorii. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz kawałki kurczaka ze skórką, skrobię kukurydzianą, brązowy cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skrobię kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding Czekoladowy Ze Skrobi Kukurydzianej jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 10 minut. Jest przyniesiony przez Chow. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 35%, co jest raczej złe. Spróbuj Sticky Ginger Soy Glazed Chicken, Sałatka ze słodkich ziemniaków i kalafiora z kurczakiem z grilla i makaronem koperkowo-ogórkowym, oraz Słodki sojowy glazurowany kurczak BBQ dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej plastikowej torebce umieścić brązowy cukier, sos sojowy, sake lub sherry oraz czosnek i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dietetyczna Soda KremowaDietetyczna Soda Kremowa
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
2
Dodaj kurczaka, uszczelnij worek (wyciskając nadmiar powietrza) i obróć, aby równomiernie pokryć kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1
Umieścić wszystkie składniki z wyjątkiem mieszanki skrobi kukurydzianej z wodą w małym rondlu i wymieszać, aby połączyć. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż sos zmniejszy się do około 1 1/4 filiżanki, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Puszka (12 Uncji) Dietetycznego Napoju Gazowanego1 Puszka (12 Uncji) Dietetycznego Napoju Gazowanego
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodać mieszaninę skrobi kukurydzianej, ubijać do połączenia, i gotować, aż sos zgęstnieje, o 1 minutę. Podziel SOS równo między 2 małe miseczki; odstawić 1 miskę do serwowania i inne do szczotkowania na kurczaka podczas gotowania na grill.To grilluj i podawaj: gdy będziesz gotowy do grillowania, wyjmij kurczaka z lodówki i pozostaw w temperaturze pokojowej na około 15 minut. W międzyczasie podgrzać grill gazowy lub węglowy do medium (około 177° do450).Gdy grill jest gotowy, przetrzyj ruszty ręcznikiem zanurzonym w oleju roślinnym.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
1 Puszka (12 Uncji) Dietetycznego Napoju Gazowanego1 Puszka (12 Uncji) Dietetycznego Napoju Gazowanego
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
3
Wyjmij kurczaka z worka i umieść go na grillu (skórka w dół, jeśli używasz Skórki), przykryj grill i gotuj, aż pojawią się ślady grilla na dnie, około 5 minut. Odwróć kawałki kurczaka, przykryć grill i gotować, aż pojawią się znaki grill na drugiej stronie, o 5 minut więcej.Odwróć kurczaka ponownie i obficie umyć kawałki za pomocą miski z sosem odstawić na bok w tym celu. Przykryć grill i gotować przez 5 protokół. Flip i szczotkować kurczaka, i nadal flip i szczotkować co 5 minut, aż natychmiastowy odczyt termometr włożony do najgrubszego kawałka czyta 160 ° F do 74° i mięso w pobliżu kości nie jest już różowy, około 10 do 15 minut więcej (około 25 do 30 minut Całkowity czas gotowania).
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszelki CannelloniMuszelki Cannelloni
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
2 Posiekane Szalotki2 Posiekane Szalotki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Wyjąć na czysty półmisek, posypać prażonym sezamem i podawać, przechodząc pozostałą miskę sosu barbecue z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielone Zielone Chilli Z Puszki** (3 łyżeczki Zielonej SalsyMielone Zielone Chilli Z Puszki** (3 łyżeczki Zielonej Salsy
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 10 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia5
Magazyn