Słodka Herbata-Kurczak Solony

Słodka Herbata-Kurczak Solony
Słodka herbata-kurczak solony jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 256 kalorii, 16G białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz cytrynę, gałązki rozmarynu, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć kostki lodu, można śledzić to danie główne z Nektarynka, jeżyna i pekan jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Słodka Herbata Solony Kurczak, Słodka Herbata Solony Kurczak, oraz Słodka Herbata-Smażony Kurczak.

Instrukcje

1
Doprowadzić 4 szklanki wody do wrzenia w 3-qt. ciężki rondel; dodaj torebki herbaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Torebka Na HerbatęTorebka Na Herbatę
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia; przykryć i strome 10 minut.
3
Wyrzucić torebki z herbatą. Wymieszać cukier i 6 kolejnych składników, mieszając, aż cukier się rozpuści. Całkowicie ostudzić (około 45 minut); wymieszać z lodem. (
Składniki, których będziesz potrzebować
Torebka Na HerbatęTorebka Na Herbatę
CukierCukier
LódLód
4
Mieszanina powinna być zimna przed dodaniem kurczaka.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
5
Umieść mieszaninę herbaty i kurczaka w dużej plastikowej torbie do zamrażania z zamkiem błyskawicznym; Zamknij.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
HerbataHerbata
6
Umieścić torbę w płytkim naczyniu do pieczenia i schłodzić 24 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
7
Kurczaka wyjąć z marynaty, wyrzucając marynatę; kurczaka osuszyć papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
8
Lekka jedna strona grilla, ogrzewanie do 300 do 350 (średnie) ciepła; pozostaw drugą stronę nieoświetloną.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
9
Umieść kurczaka, skórkę bokiem do dołu, nad nieoświetloną stroną i grilluj, przykryte pokrywą grilla, 20 minut. Włącz kurczaka i grilluj, przykryte pokrywą grilla, 20 minut. Włącz kurczaka, i grill, pokryte pokrywą grill, 40 do 50 minut lub do czasu zakończenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
10
Przenieś kurczaka, skórkę w dół, na oświetloną stronę grilla i grilluj 2 do 3 minut lub aż skóra będzie chrupiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
11
Odstawić na 5 minut przed podaniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn