Szynka szparagowa wiruje
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów דל פחמימות,znych do swojej kolekcji, zawijasy z szynką szparagową mogą być przepisem, który powinieneś wypróbować. Z tego przepisu wychodzi 16 porcji zawierających 272 kalorie , 12 g białka i 22 g tłuszczu każda. Za 98 centów za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga jajek, oleju rzepakowego, bułki tartej i musztardy dijon. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Najlepiej sprawdza się jako przystawka, a jej przygotowanie zajmuje około 30 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 39% . Wynik ten jest raczej zły. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także libańskie słodkie wirówki tahini , spirale ze szparagami i szynką oraz groszek czarnooki z szynką .
Instrukcje
Na dużej patelni ugotuj szparagi w niewielkiej ilości wody, aż będą chrupiące, około 6-8 minut; dobrze odsączyć.
Na każdym plasterku szynki rozsmaruj około 1 łyżeczki musztardy. Na wierzch połóż jeden plaster sera.
Na jednym końcu umieść włócznię szparagów (w razie potrzeby przytnij).
Zwiń ciasno każdy plasterek szynki; zabezpieczyć trzema wykałaczkami. Roladki z szynki zanurzamy w jajku, następnie panierujemy w bułce tartej.
Na patelni elektrycznej podgrzej 1 cal oleju do 350°. Smażyć bułki, po kilka na raz, aż do złotego koloru, około 3-4 minuty.
Odsączyć na ręcznikach papierowych; trzymaj się ciepło.
Każdą bułkę pomiędzy wykałaczkami przekrój na trzy części.