Szynka, pieczarki i warstwy Gruyère
Szynka, grzyby, i warstwy Gruyère może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swoje pole receptury przystawki. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 140 kalorii. Na 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka szynki, szalotka, sól, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 62%, co jest dobre. Podobne przepisy to Gruszka i Gruyère warstwy, Boczek, Gruyère i szynka, oraz Gruyere & Prosciutto Strata.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj szalotki; smażyć 3 minuty lub do półprzezroczystego.
Dodać grzyby i smażyć 7 minut lub aż grzyby uwolnienia wilgoci. Lekko schłodzić. Wymieszać z szynką i pietruszką.
Ułóż połowę chleba w naczyniu do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali pokrytym natryskiem do gotowania. Wierzch chleba z połową mieszanki grzybowej i 1/2 szklanki rozdrobnionego sera. Powtórz warstwy z pozostałym chlebem, mieszaniną grzybów i 1/2 szklanki sera.
Połączyć mleko i kolejne 4 składniki (przez pieprz), mieszając trzepaczką; równomiernie polać mieszanką chlebową. Przykryć folią pokrytą sprayem do gotowania. Przechowywać w lodówce przez 8 godzin.
Wyjąć warstwy z lodówki i odstawić w temperaturze pokojowej 15 minut.
Piec warstwy, przykryte, w 350 przez 30 minut. Odkryć i piec dodatkowe 20 minut lub aż zestaw i złoty kolor.
W razie potrzeby posypać szczypiorkiem.