Szybki i łatwy krem ze szpinaku
Szybki i łatwy kremowy szpinak może być właśnie dodatkiem, którego szukasz. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis zawiera 175 kalorii, 6 g białka i 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 osobom. Za 1,65 USD za porcję ten przepis pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis z Allrecipes wymaga sera parmigiano-reggiano, oliwy z oliwek, gęstej śmietany do ubijania i szpinaku. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 67%, to danie jest dobre. Wypróbuj Łatwy szpinak w kremie, Łatwy szpinak w kremie i Łatwy szpinak w kremie, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Do dużego garnka z zupą wlać oliwę, postawić na dużym ogniu, dodać szpinak i przykryć. Gotuj przez 1 minutę, odkryj i lekko mieszaj, aż większość liści stanie się jasnozielona i zwiędnie, około 2 minut. Szybko odsącz szpinak na sitku i przenieś na talerz wyłożony 4 lub 5 ręcznikami papierowymi. Gdy szpinak będzie wystarczająco ostygnięty, wyciśnij jak najwięcej płynu ze szpinaku.
Szpinak przełóż na deskę do krojenia i grubo posiekaj.
W małej misce wymieszaj sól, czarny pieprz, pieprz cayenne i gałkę muszkatołową.
Umieść dużą patelnię na średnim ogniu, roztop masło na patelni i mieszaj szalotkę z gorącym masłem, aż będzie ledwo złocista i półprzezroczysta, od 3 do 4 minut. Mieszankę przypraw wymieszać z szalotką i wlać śmietanę. Podnieś ogień do średnio-wysokiego i zredukuj sos śmietanowy do około połowy, około 5 minut. Wymieszaj skórkę z cytryny.
Zmniejsz ogień do małego i wrzuć szpinak z sosem śmietanowym na patelnię. Gotuj i mieszaj, aż szpinak zostanie podgrzany i pokryty, około 2 minut. Wymieszaj ser Parmigiano-Reggiano ze szpinakiem, aż dokładnie się połączy; natychmiast podawaj.