Szybka i łatwa zupa z Czarnej Fasoli
Szybka i łatwa zupa z czarnej fasoli może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 354 kalorie, 18g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 1,46 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 138 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz boczek, fasolę, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 79%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Szybka I Łatwa Zupa Z Czarnej Fasoli, Szybka Zupa Z Czarnej Fasoli, oraz Szybka Zupa Z Czarnej Fasoli.
Instrukcje
Umieść boczek w zimnym garnku. Włączyć ogień do średniej, gotować i mieszać, aż boczek jest gotowane, ale nie chrupiące.
Wymieszać cebulę; gotować i mieszać przez 5 minut, aż cebula stanie się przezroczysta i złocista.
Wymieszać czosnek; gotować przez 2-3 minuty.
Dodać bulion z kurczaka, podgrzać do średnio-wysokiej. Wymieszaj oregano, cayenne i sól.
Dodać czarną fasolę i wodę. Powrót do gotowania na wolnym ogniu.
Dusić na średnim-niskim, mieszając od czasu do czasu, przez 20-30 minut. Podczas gotowania rozgnieść około połowę fasoli, aby zagęścić zupę.
Wymieszać z czarnym pieprzem i kminkiem.
Dodać smaki mieszając razem mieloną zieloną cebulę, pastę sambal i sok z limonki.
Podawać przyozdobione smakiem, posiekaną zieloną cebulą i kwaśną śmietaną.