Szwedzki Lepki Tort Czekoladowy (Kladdkaka)

Szwedzki Lepki Tort Czekoladowy (Kladdkaka)
Szwedzki Sticky Chocolate Cake (Kladdkaka) może być tylko deser szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 229 kalorii, 2G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10 i kosztuje 32 centów za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś kakao w proszku, jajka, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest typowy dla kuchni skandynawskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Z łyżeczką wynik 11%, to danie nie jest takie super. Spróbuj Szwedzki Lepki Tort Czekoladowy (Kladdkaka), Szwedzki Lepki Tort Czekoladowy, oraz Ciasto czekoladowo-daktylowe z czekoladową glazurą toffi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F (150 stopni C). Lekko nasmaruj 8-calową płytkę ciasta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Mąkę, proszek kakaowy i sól przesiać; odstawić. Jajka wymieszać z cukrem, aż będą gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
JajkoJajko
SólSól
3
Dodać mieszaninę mąki i mieszać tylko do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
4
Wlać ekstrakt z wanilii i masło; mieszać, aż dobrze połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
MasłoMasło
5
Wlać do przygotowanego talerza ciasta.
6
Piec na Dolnym stojaku nagrzanego piekarnika przez 35 minut lub do momentu, gdy środek lekko ustawi się. Pozostawić ciasto do ostygnięcia na 1 godzinę w talerzu ciasta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Podawać na ciepło, lub przechowywać w lodówce na noc i podawać na zimno.

Wyposażenie

TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia0
Magazyn