Szwedzki Lepki Tort Czekoladowy (Kladdkaka)
Szwedzki Sticky Chocolate Cake (Kladdkaka) może być tylko deser szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 229 kalorii, 2G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10 i kosztuje 32 centów za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś kakao w proszku, jajka, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest typowy dla kuchni skandynawskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Z łyżeczką wynik 11%, to danie nie jest takie super. Spróbuj Szwedzki Lepki Tort Czekoladowy (Kladdkaka), Szwedzki Lepki Tort Czekoladowy, oraz Ciasto czekoladowo-daktylowe z czekoladową glazurą toffi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F (150 stopni C). Lekko nasmaruj 8-calową płytkę ciasta.
Mąkę, proszek kakaowy i sól przesiać; odstawić. Jajka wymieszać z cukrem, aż będą gładkie.
Dodać mieszaninę mąki i mieszać tylko do połączenia.
Wlać ekstrakt z wanilii i masło; mieszać, aż dobrze połączone.
Wlać do przygotowanego talerza ciasta.
Piec na Dolnym stojaku nagrzanego piekarnika przez 35 minut lub do momentu, gdy środek lekko ustawi się. Pozostawić ciasto do ostygnięcia na 1 godzinę w talerzu ciasta.
Podawać na ciepło, lub przechowywać w lodówce na noc i podawać na zimno.