Szwajcarskie bułeczki z Chardą i chrupiącą szalotką z kolendrą Raita
Przepis szwajcarski Chard i chrupiące bułki szalotka z kolendry Raita może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w okolicy 45 minut. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 105 kalorii, 5G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz kolendrę, ząbek czosnku, sól morska i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Chard Szwajcarski z Chrupkimi jabłkami, Kremowy Chard Szwajcarski z chrupiącą bułką tartą, oraz Swiss Chard Rolls.
Instrukcje
Rozgrzać olej w rondlu 1-quart na umiarkowanie wysokim ogniu do gorąca, ale nie palenie (365°F na termometrze głębokiego tłuszczu), a następnie smażyć szalotki w 3 partiach, mieszając od czasu do czasu, aż złoty kolor będzie brązowy, 2 do 3 minut.
Przełożyć jako smażone łyżką szczelinową do ręczników papierowych, aby osuszyć, równomiernie rozprowadzając, a następnie ostudzić.
Liście chard gotować w dużym garnku z wrzącej osolonej wody do miękkości, o 2 protokół.
Przenieść szczypcami do miski z lodem i zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Dobrze osuszyć i osuszyć ręcznikami papierowymi.
Połówka każdego liścia wzdłuż, odrzucając żebro.
Umieścić 1 łyżkę szalotki na 1 końcu paska chard i mocno zwinąć, tworząc kształt cygara. Zrób jeszcze 15 rolek w ten sam sposób.
Rozgnieść czosnek na pastę z solą morską za pomocą moździerza i tłucz (lub mielenia i zacieru dużym ciężkim nożem). Kolendrę przecieru z pastą czosnkową i 1/4 szklanki jogurtu w blenderze, od czasu do czasu zeskrobując boki.
Przełożyć do miski i wymieszać z pozostałym 3/4 szklanki jogurtu.
Roladki chard podawać z raitą.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Indian w menu? Spróbuj sparować z Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Możesz wypróbować zespół kamieni Gruner Veltliner. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4.1 z 5 gwiazdek i ceną około 22 dolarów za butelkę.
Zespół kamieni Gruner Veltliner
Aromatycznie, to wino prowadzi ze słonym brzegiem cytrusów z odcieniami ziemi, które mają egzotyczne nuty północnoafrykańskich przypraw. Stamtąd jest głębia jaśminu i pięknych owoców tropikalnych napędzanych cytrusami, przypominających wyciskanie klina limonki nad owocami pół-ciętej Papai. Nie da się ukryć tak obecnego składnika dojrzałego grejpfruta, który często określamy jako Squirt...niesławny grejpfrutowy napój. To bardzo ciekawe wino. Ma harmonijną równowagę dojrzałości, ale mnóstwo werwy i energii na podniebieniu. Baza słonych cytrusów, imbiru i białego pieprzu mieszają się z grejpfrutem, które prowadzą do pikantnego pikantnego wykończenia zalanego mineralnością. To wino dotyka obu stron spektrum Grüner, jasne, świeże i żywe wraz z teksturą i pełnią, która pokazuje, co sprawia, że białe wina z Doliny Edna są wyjątkowe.