Szpinak duszony w jogurcie
Szpinak gotowany w jogurcie to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 135 kalorii. Na 1,91 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz chiles, czosnek, jogurt pełnotłusty i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 90%, co jest super. Podobne przepisy to Kurczak duszony w przyprawionym jogurcie, Roladki lasagna szpinakowa z sosem mięsnym wolno gotowanym na wolnym ogniu, oraz Chrupiąca Polenta z Podsmażonym szpinakiem i sosem Pieczarkowo-mięsnym.
Instrukcje
Dodać jedną trzecią szpinaku dziecka i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając, aż zwiędnie.
Szpinak przełożyć na durszlak. Powtórz z pozostałym szpinakiem w 2 partiach. Ze szpinaku wycisnąć cały nadmiar wody i grubo posiekać.
Rozgrzać olej roślinny na tej samej patelni.
Dodać mielony czosnek i chiles i gotować na umiarkowanym ogniu, aż pachnące, 2 protokół.
Dodać zmieloną kolendrę i kurkumę i gotować, mieszając, aż pachnący, 1 minutę.
Dodać posiekany szpinak i jogurt i gotować na małym ogniu, mieszając, aż jogurt po prostu zaczyna się oddzielać, 3 protokół. Doprawić solą i podawać.