Szpinak, cebula i szwajcarska Frittata
Szpinak, cebula i szwajcarska Frittata mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje 87 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 173 kalorie, 12g białka, oraz 11g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka liści szpinaku, jajka, ser szwajcarski i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 32 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieczone karmelizowane pieczarki, cebula, szpinak i ser szwajcarski Frittata, Frittata szwajcarska z Chardą i cebulą, oraz Szpinakowa Frittata z boczkiem kanadyjskim i serem szwajcarskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać 10-calową patelnię żaroodporną na średnim ogniu.
Dodać olej; zawirować do herbu.
Dodaj cebulę; smażyć 10 minut lub do miękkości.
Dodaj szpinak; gotuj 2 minuty, mieszając, aż szpinak zwiędnie.
Połącz jajka, sól i pieprz.
Wlać mieszaninę jaj na warzywa na patelni; gotować, aż krawędzie zaczną się ustawiać, o 2 protokół. Delikatnie podnieś krawędź mieszaniny jaj, przechylając patelnię, aby umożliwić kontakt niegotowanej mieszaniny jaj z patelnią. Gotować 2 minuty lub aż mieszanina jaj jest prawie ustawiona.
Piec w 400 przez 8 minut lub do środka jest ustawiony.
Frittatę natychmiast przełożyć na talerz; pokroić na 6 klinów.