Szparagi z bekonem i cebulą
Przepisów na dodatki do dań nigdy za wiele, więc wypróbuj szparagi z bekonem i cebulą. Za 2,13 USD za porcję ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 8 g białka, 21 g tłuszczu i łącznie 249 kalorii. Ten przepis służy 4 osobom. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, paleolitycznej i pierwotnej. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką szparagi, sól, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 38% wyniku, co nie jest aż tak spektakularne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Szparagi z bekonem i karmelizowaną cebulą, Szparagi z bekonem i karmelizowaną cebulą oraz Szparagi i boczek z dressingiem cebulowym.
Instrukcje
Umieść szparagi w 15-calowym pojemniku. x 10 cali x 1-cal. taca do pieczenia.
Skropić olejem; posypać 1/8 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Piec w temperaturze 400° przez 10-15 minut lub do momentu lekkiego zarumienienia.
W międzyczasie na małej patelni podsmaż boczek na średnim ogniu, aż będzie chrupiący.
Wyjmij na ręczniki papierowe; odcedzić, zachowując 2 łyżeczki soku.
Cebulę podsmaż w cieście do miękkości.
Zdjąć z ognia; wymieszać z octem, boczkiem i pozostałą solą i pieprzem.
Przenieś szparagi do dużej, płytkiej miski; Posmaruj ciepłym dressingiem z bekonu i delikatnie wymieszaj, aby pokryć się nim.