Szparagi, suszone pomidory i oliwki
Szparagi, suszone pomidory i oliwki bochenek jest przystawką, która służy 10. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 267 kalorii. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wiele osób robiło ten przepis, a 194 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, mleko, liście tymianku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 55%, co jest dobre. Podobne przepisy to Suszone Pesto Z Pomidorów I Oliwek Kalamatan, Pizza z suszonymi pomidorami i czarnymi oliwkami, oraz Pieczony Halibut z Tapenadą z suszonych pomidorów i oliwek.
Instrukcje
Piekarnik do 190C / wentylator 170C / Gaz
Olej i wyłóż podstawę bochenka (ok. 22 x 10 x 5cm) papierem do pieczenia. Szparagi gotować we wrzącej, osolonej wodzie przez 2 min, odcedzić, następnie szybko schłodzić pod zimną bieżącą wodą. Pat dry.
Mąkę i tymianek wymieszać z przyprawami w dużej misce. Zrobić studnię w środku, następnie dodać jajka, mleko i olej, cały czas mieszając, aby wciągnąć mąkę do środka. Beat przez 1 min, aby gładkie ciasto.
Zarezerwuj 5 końcówek szparagów i kilka oliwek.
Dodaj pozostałe szparagi, pomidory, oliwki i dwie trzecie sera do ciasta.
Wlać do puszki, a następnie położyć na wierzchu zarezerwowane szparagi i oliwki.
Posypać pozostałym serem.
Piec przez 35-40 minut, aż ciasto będzie jędrne w dotyku, złociste i chrupiące na wierzchu. Schłodzić w puszce przez 5 minut, a następnie schłodzić na stojaku z drutu.