Pasternak duszony w piekarniku może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 96 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje 71 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Mieszanka pieprzu, sól koszerna, ocet estragonowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pasternak Pieczony W Piecu, Duszony królik z pasternakiem, oraz Duszony koper włoski i pasternak dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść stojak na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Zetrzyj skórkę z 1 mandarynek lub tyle, aby zrobić 1 łyżkę stołową. Wyciśnij 1 mandarynkę, aby uzyskać 1/3 szklanki soku. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynka
Sok
3
Najgrubszą część pasternaku pokroić wzdłuż na ćwiartki lub połówki, tak aby miały taką samą grubość jak cieńsze połówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak
4
Włożyć masło do 12 10 2-calowej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
5
Umieść patelnię w piekarniku na 1 minutę, aby stopić masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
6
Wyjąć z piekarnika. Wrzucić pasternak na patelnię, obracając się równomiernie z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
7
Rozprowadzić w jednej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
8
Połącz bulion, skórkę, sok, ocet, sól i odrobinę pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet
Pieprz
Sok
Stado
Sól
9
Polać pasternakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak
10
Piec przez 40 minut, obracając warzywa co 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
11
Piec przez około 20 minut więcej bez obracania pasternak. Pasternak będzie delikatny, a sos zredukowany do glazury.