Szparagi pieczone z octem rabarbarowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj prażonych szparagów z octem rabarbarowym. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.74 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis ma 98 kalorii, 4G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką szparagi, rabarbar, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 87%, co jest spektakularne. Podobne przepisy to Rabarbar I Cebula Confit Z Truskawkowym Octem Balsamicznym, SZPARAGI Z OCTEM SHERRY I SEREM MANCHEGO, oraz Sałatka z białymi szparagami i octem Sherry i oliwą z oliwek.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Szparagi ułożyć na blasze do pieczenia, w jednej warstwie i skropić 1 łyżką oliwy z oliwek. Doprawić solą i pieprzem do smaku, a łodygi zwijać, aby równomiernie pokryć.
Przenieś patelnię do piekarnika i piecz, potrząsając patelnią kilka razy, aby obrócić szparagi, aż końcówki będą rumiane i chrupiące, 15 do 20 protokół.
W międzyczasie podgrzej pozostałą 1 łyżkę oleju w rondlu na średnim ogniu.
Dodać szalotki i gotować, aż zmiękną, 3 do 4 protokół.
Dodać rabarbar i gotować dodatkowe 2 do 3 protokół. Wymieszać w occie i gotować na wolnym ogniu, aż rabarbar jest rozbity, ale nie mushy i smaki są podawane, 10 do 12 protokół. Przecedzić mieszaninę przez sitko o drobnej siatce do małego rondla. Doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu na średnim ogniu i gotować na wolnym ogniu, aż gęsty i syropowaty, o 5 protokół.
Aby podać, ułóż szparagi na dużym talerzu, skrop octem rabarbarowym i dopraw solą i pieprzem, do smaku.