Szałwia Polenta

Szałwia Polenta
Szałwia Polenta może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury przystawki. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 44 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 226 kalorii, 4G białka, oraz 9g tłuszczu. Jeśli masz masło, szałwia, Gruba polenta i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 13%. Podobne przepisy to Szałwia Polenta, Szałwia Polenta, oraz Polenta z Pancettanem i szałwią.

Instrukcje

1
Doprowadzić wodę do wrzenia w dużym rondlu na dużym ogniu, a następnie dodać 2 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Stale ubijając, dodaj polentę w powolnym, stałym strumieniu i wróć do wrzenia. Zmniejszyć ogień do bardzo niskiego gotować. Przykryć częściowo; gotować, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina będzie kremowa i zacznie odrywać się od boków patelni, około 40 minut, dodając szałwię w ciągu ostatnich 5 minut. Jeśli polenta jest zbyt gęsta, aby wymieszać, dodaj więcej wody (do 1/2 szklanki), trochę na raz i kontynuuj gotowanie, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
WodaWoda
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
3
Zdjąć z ognia. Wymieszać z masłem, doprawić pieprzem i więcej soli, według uznania.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
PieprzPieprz
SólSól
4
Podawać na gorąco.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia3
Magazyn