Szałwia-Pieczony Indyk
Pieczony indyk z szałwią może być właśnie głównym daniem, którego szukasz. Na 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 35% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 80g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 668 kalorii. Ten przepis służy 12. Jedna osoba zrobiła ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Mieszanka jednodniowego chleba, soli, pieprzu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 73%. Ten wynik jest całkiem dobry. Spróbuj Szałwia-pieczony indyk w sosie cytrynowo-laurowym, Szałwia Pesto-Przetarł Pieczony Kurczak, oraz Indyk szałwiowy podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć masło, sól, pieprz, szałwię i paprykę; przetrzeć na zewnątrz i wewnątrz indyka. Na patelni podsmażyć seler i cebulę na maśle do miękkości. W dużej misce połączyć kostki chleba, mieszankę selera, szałwię, sól i pieprz.
Dodać tyle bulionu, aby zwilżyć; wrzucić delikatnie. Tuż przed pieczeniem luźno wypchaj indyka. Otwory na szaszłyk indyka; wiązać pałeczki perkusyjne razem.
Połóż bok piersi na stojaku na patelni do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 3-1/2 do 4 godzin lub aż termometr mięsa odczyta 180° dla indyka i 165° Dla farszu, fastrygując od czasu do czasu kapaniem patelni. Przykryj luźno folią, jeśli Indyk zbyt szybko się zarumieni. Przykryć i odstawić na 20 minut przed usunięciem farszu i splamieniem indyka.