Szaszłyki Z Kurczaka Tamaryndowca "Teriyaki"

Szaszłyki Z Kurczaka Tamaryndowca
Szaszłyki z kurczaka tamaryndowca "Teriyaki" mogą być tylko Japoński przepis, którego szukasz. Na 1,67 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 267 kalorii, 31g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz bambusowe szaszłyki, skrobię kukurydzianą, olej sezamowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać białe nasiona sezamu można śledzić to danie główne z Chleb Bananowy Sezamowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowany Kurczak Teriyaki Szaszłyki, Bezglutenowe Szaszłyki Z Kurczaka Teriyaki, oraz Harissa Teriyaki grillowane szaszłyki z kurczaka z Mango dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
+ W małym garnku lub rondlu wymieszaj pierwsze 7 składników (pasta z tamaryndowca do 3/4 szklanki wody). Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na średnim ogniu, a następnie zmniejszyć do niskiego i gotować przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta TamaryndowaPasta Tamaryndowa
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
GarnekGarnek
2
+ W osobnej misce wymieszać skrobię kukurydzianą z 2 łyżkami wody, aż się rozpuści i wygładzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Dodaj mieszaninę skrobi kukurydzianej do garnka i mieszaj, aż będzie dobrze połączony, a sos zacznie gęstnieć jak glazura. Nadal gotować i zmniejszyć o jedną trzecią, 2 do 3 protokół. Następnie podgrzać do najniższego możliwego ustawienia i przykryć garnek pokrywką, aby sos był ciepły.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
+ Na dużej patelni, rozgrzać olej sezamowy na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodać kawałki kurczaka i około ćwierć sosu i gotować przez 5 minut bez mieszania. Następnie wrzucić kawałki kurczaka, jak najlepiej, aby odwrócić je, dodając kolejną ćwiartkę sosu. Gotować, aż wnętrze mięsa będzie białe, 6 do 8 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki KurczakaKawałki Kurczaka
SOSSOS
MięsoMięso
6
Wyjmij kurczaka z ognia i pozwól mu odpocząć, aż kawałki będą wystarczająco chłodne, aby obsłużyć. Splot kurczaka na bambusowe szaszłyki, około 4 na szaszłyk, i położyć je płasko na naczyniu do serwowania lub dużym talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
7
Skropić pozostały sos na szaszłyki i posypać białymi tostami sezam i pokrojoną zieloną cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
8
Podawać i jeść natychmiast.
9
+ liczba sodu: pasta z tamaryndowca: 20 mg na uncję w zależności od marki; Melasa: 10 mg na 1 łyżkę stołową; udo z kurczaka( ze skórą): 87 mg na 1/4 funta
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta TamaryndowaPasta Tamaryndowa
Udka Z KurczakaUdka Z Kurczaka
MelasaMelasa
10
Sodium Girl ' s Limitless Low-Sodium Cookbook
11
Przedruk za zgodą wydawcy, Houghtona Mifflina Harcourta. Z Sodium Girl ' s Limitless Low-Sodium Cookbook: How To Lose the Salt and Eat the Foods you Love Jessica Goldman Foung. Copyright © 2013 by Jessica Goldman Foung; Fotografia okładki i wnętrza copyright © 2013 by Matt Armendariz. Wydawnictwo: John Wiley & Sons, Inc.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia14
Magazyn