Szaszłyki Fajita

Szaszłyki Fajita
Zapomnij o jedzeniu na mieście lub zamawianiu na wynos za każdym razem, gdy masz ochotę na meksykańskie jedzenie. Spróbuj zrobić szaszłyki Fajita w domu. Za 2,27 USD za porcję ten przepis pokrywa 30% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 411 kalorii, 42 g białka i 21 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób. Ten przepis był pod wrażeniem 13 osób. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową. Jeśli masz pod ręką czosnek, olej rzepakowy, ostry sos i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 2 godzin i 38 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 87%, to danie jest świetne. Spróbuj szaszłyków fajita z kurczaka z grilla, szaszłyków fajita z kurczaka z limonką Chipotle i szaszłyków fajita z kurczaka z limonką Chipotle, aby uzyskać podobne przepisy.

Instrukcje

1
W dużym, zamykanym pojemniku wymieszaj sok z limonki, czosnek, ostry sos, olej rzepakowy i proszek chili. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sznurek Kuchenny Lub Sznurek RzeźniczySznurek Kuchenny Lub Sznurek Rzeźniczy
1 Duża Pomarańcza, Obrana, Podzielona Na Kawałki I Pokrojona Na Kawałki Wielkości Kęsa1 Duża Pomarańcza, Obrana, Podzielona Na Kawałki I Pokrojona Na Kawałki Wielkości Kęsa
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona W Plasterkiżółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona W Plasterki
Pita Pełnoziarnista 6 Cali), Przekrojona Na PółPita Pełnoziarnista 6 Cali), Przekrojona Na Pół
Resztki Ugotowanej Mielonej Wołowiny Przyprawionej TacoResztki Ugotowanej Mielonej Wołowiny Przyprawionej Taco
2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego
2
Odlej 1 łyżkę marynaty i odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Skórka ArbuzaMarynowana Skórka Arbuza
3
Paprykę i cebulę pokroić na centymetrowe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 średnich Pomidorów, Obranych I Posiekanych4 Do 5 średnich Pomidorów, Obranych I Posiekanych
Kefalotyri Lub Kasseri, StarteKefalotyri Lub Kasseri, Starte
4
Włożyć do torebki z marynatą. Mięso pokroić w cienkie paski wzdłuż włókien, włożyć do worka z marynatą i warzywami i dobrze wymieszać, tak aby marynata pokryła wszystko.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Szklanek Pokrojonego W Kostkę Chleba Kukurydzianego, Tostowego12 Szklanek Pokrojonego W Kostkę Chleba Kukurydzianego, Tostowego
Marynowana Skórka ArbuzaMarynowana Skórka Arbuza
Gruszki Azjatyckie, Każda, UmyteGruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
2 Chilli Fresno, Przekrojone Na Pół2 Chilli Fresno, Przekrojone Na Pół
5
Umieść torebkę w dużej misce na wypadek wycieku i wstaw do lodówki na półtorej godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Glazura śliwkowaGlazura śliwkowa
6
Wymieszaj zarezerwowaną marynatę ze śmietaną i wstaw do lodówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
O Brzoskwiniach Obranych, Wypestkowanych I Pokrojonych W PlasterkiO Brzoskwiniach Obranych, Wypestkowanych I Pokrojonych W Plasterki
Marynowana Skórka ArbuzaMarynowana Skórka Arbuza
7
Jeśli używasz drewnianych szaszłyków, namocz je w wodzie przez 30 minut przed nadzieniem na wołowinę i warzywa.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Szklanek Pokrojonego W Kostkę Chleba Kukurydzianego, Tostowego12 Szklanek Pokrojonego W Kostkę Chleba Kukurydzianego, Tostowego
Opakowanie Zwykłego, Gotowego Do Użycia Wałkowanego FondantuOpakowanie Zwykłego, Gotowego Do Użycia Wałkowanego Fondantu
Niecięty MakaronNiecięty Makaron
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki DrewnianeSzaszłyki Drewniane
8
Wyjmij mięso i warzywa z lodówki i odczekaj około 30 minut, aby osiągnęły temperaturę pokojową. Na patyczki do szaszłyków nabijamy wołowinę i warzywa. Na każdy szpikulec powinny przypadać po 4 kawałki papryki i cebuli oraz 3 kawałki wołowiny, nawijane na zmianę na szpikulec. Smaż szaszłyki na patelni grillowej lub grillu na świeżym powietrzu na średnim ogniu, aż mięso będzie średnio rzadkie, około 3 do 4 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Szklanek Pokrojonego W Kostkę Chleba Kukurydzianego, Tostowego12 Szklanek Pokrojonego W Kostkę Chleba Kukurydzianego, Tostowego
– 3 Ząbki Czosnku, Posiekane– 3 Ząbki Czosnku, Posiekane
Kefalotyri Lub Kasseri, StarteKefalotyri Lub Kasseri, Starte
Niecięty MakaronNiecięty Makaron
2 Chilli Fresno, Przekrojone Na Pół2 Chilli Fresno, Przekrojone Na Pół
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Bambusowe SzaszłykiMinimum 40 Sztuk, 8-calowe Bambusowe Szaszłyki
5 Cebulek, Przekrojonych Na 1/25 Cebulek, Przekrojonych Na 1/2
Glazura śliwkowa, Zarezerwowana (przepis Powyżej)Glazura śliwkowa, Zarezerwowana (przepis Powyżej)
9
Udekorowane smakową kwaśną śmietaną i kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
O Brzoskwiniach Obranych, Wypestkowanych I Pokrojonych W PlasterkiO Brzoskwiniach Obranych, Wypestkowanych I Pokrojonych W Plasterki
Oliwa Z Oliwek Lub Olej Słonecznikowy Do Smażenia)Oliwa Z Oliwek Lub Olej Słonecznikowy Do Smażenia)

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i Sparkling Rosé to świetny wybór dla kuchni meksykańskiej. Do dań meksykańskich dobrze pasują kwaśne wina białe, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości tanin, takie jak pinot noir. Musujące róże to także bezpieczne połączenie. NV Ruinart , Wine z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 89 dolarów za butelkę.
NV Ruinart, Wino
NV Ruinart, Wino
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 38 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia31
Magazyn