Szarlotka żurawinowa mamy
Szarlotka żurawinowa mamy wymaga mniej więcej 1 godzina i 5 minut od początku do końca. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 90 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 340 kalorii. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to bardzo przyjazny dla budżetu przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Jeśli masz pod ręką jabłka, żurawinę, skórki z ciasta i kilka innych składników, możesz to zrobić. Świetnie sprawdza się jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 16%. Podobne przepisy to Batoniki Z Masłem Jabłkowym, Szarlotka Pieczone Pączki, oraz Szarlotki Cynamonowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Dopasuj skorupę ciasta do 9-calowego naczynia ciasto i ułóż pokrojone jabłka w skorupę.
Rozłóż żurawinę na jabłkach.
W małej misce ubić cukier, skrobię kukurydzianą i cynamon, a następnie posypać żurawiną. Rozłóż kawałki masła na nadzieniu ciasta.
Umieść pozostałą skorupę nad nadzieniem, zagniataj obie skorupy razem i pokrój kilka szczelin w górną skorupę, aby odpuścić parę.
Piec, aż ciasto jest rumiane i nadzienie owocowe bulgotanie, 45 minut do 1 godziny.