Szarlotka żurawinowa mamy

Szarlotka żurawinowa mamy
Szarlotka żurawinowa mamy wymaga mniej więcej 1 godzina i 5 minut od początku do końca. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 90 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 340 kalorii. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to bardzo przyjazny dla budżetu przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Jeśli masz pod ręką jabłka, żurawinę, skórki z ciasta i kilka innych składników, możesz to zrobić. Świetnie sprawdza się jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 16%. Podobne przepisy to Batoniki Z Masłem Jabłkowym, Szarlotka Pieczone Pączki, oraz Szarlotki Cynamonowe.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Dopasuj skorupę ciasta do 9-calowego naczynia ciasto i ułóż pokrojone jabłka w skorupę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma PieForma Pie
3
Rozłóż żurawinę na jabłkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
4
W małej misce ubić cukier, skrobię kukurydzianą i cynamon, a następnie posypać żurawiną. Rozłóż kawałki masła na nadzieniu ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
Nadzienie Do CiastaNadzienie Do Ciasta
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
CynamonCynamon
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Umieść pozostałą skorupę nad nadzieniem, zagniataj obie skorupy razem i pokrój kilka szczelin w górną skorupę, aby odpuścić parę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
6
Piec, aż ciasto jest rumiane i nadzienie owocowe bulgotanie, 45 minut do 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
OwoceOwoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn