Syrop Z Granatów Przyprawiony
Syrop z owocu granatu To bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 196 kalorii, 0g białka, oraz 3G tłuszczu. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz mielone goździki, mieloną gałkę muszkatołową, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Allrecipes ma 3 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 9%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Przyprawiony Syrop z maślanki {aka:przyprawiony syrop karmelowy}, Pudding ryżowy z syropem z granatów, oraz Gofry kokosowe z syropem z granatów ... lub lodami.
Instrukcje
Połącz sok z granatu, Wino i sok z cytryny w misce.
Ubić cynamon, gałkę muszkatołową, goździki i imbir. Zmiksować w połowie brązowego cukru i ubić mieszankę, aż cukier się rozpuści.
Roztopić masło na patelni na średnim ogniu i zawirować do pokrycia patelni. Natychmiast wlać mieszaninę soku / przypraw i zwiększyć ciepło do wysokiej. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia podczas ubijania, aby zapobiec przypaleniu. Zmniejszyć ogień do średniej i, mieszając, dodać trochę pozostałego brązowego cukru na raz. Gotować i mieszać, aż mieszanina zgęstnieje do syropowej konsystencji lub gdy może pokryć tył łyżki.
Wyjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia lekko i nadal do ostygnięcia, 5 do 10 minut. Wymieszać i podawać.