Syrop Klonowy Taffy
Syrop klonowy Taffy wymaga z grubsza 25 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 15 porcji z 226 kalorii, 7G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 7,14 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz prawdziwy syrop klonowy, drewniane patyczki, czysty śnieg i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 148 smakoszy i kucharzy. Wielu osobom spodobała się ta przystawka. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 100%, co jest super. Podobne przepisy to Roztwór Syropu: Domowy Syrop Klonowy, 10 rzeczy, których prawdopodobnie nie wiedziałeś o robieniu syropu klonowego (: klonowe paszteciki z kiełbasą), oraz Tajny Składnik (Syrop Klonowy): Tłuczone Słodkie Ziemniaki Klonowe.
Instrukcje
Zapakuj dużą miskę lub naczynie do pieczenia pełne czystego, świeżego śniegu. Wygładź górną część śniegu płasko i umieść go w zamrażarce, aby pozostać zimnym podczas gotowania toffi.
Wlać syrop klonowy do dużego rondla, doprowadzić go do wrzenia i gotować na średnim ogniu, mieszając drewnianą łyżką, aż termometr cukierki odczyta między 235 i 245 F (112 do 118 C), lub niewielka ilość syropu upuszczona do zimnej wody tworzy twardą piłkę.
Wlać około 2 łyżki syropu na sztukę na śniegu cienkimi liniami o długości około 5 cali.
Niech paski syropu ostygną i staną się jędrne przez 3 do 5 sekund. Wyciągnij cukierki ze śniegu, a następnie nawijaj do lizaka na końcu drewnianego patyczka. Jedz jeszcze trochę ciepło.