Suszony Na Sucho Rozmaryn Indyk
Suszony na sucho rozmaryn Indyk jest bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 14. Jedna porcja zawiera 533 kalorie, 70g białka, oraz 25 g tłuszczu. Na 1,96 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz SOS pan, gałązki rozmarynu, majeranek, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć jagody jałowca można śledzić to danie główne z Tarty z ginem i tonikiem jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Suszony Na Sucho Rozmaryn Indyk, Solony łosoś z wódką, jałowcem, rozmarynem i skórką cytrynową, oraz Indyk suszony przyprawami.
Instrukcje
Trzy dni przed podaniem, w blenderze lub młynku do przypraw, drobno zmiel sól, majeranek, tymianek, jagody jałowca, ziarna pieprzu i nasiona anyżu.
Wyjąć i wyrzucić kratownicę z indyka. Zdjąć i wyrzucić wszelkie grudki tłuszczu.
Usuń podroby i szyję; zachowaj szyję na sos. Spłukać indyka wewnątrz i na zewnątrz; osuszyć.
Odciąć końcówki skrzydeł do pierwszego stawu i zarezerwować dla sosu. Rozetrzyj połowę mieszanki ziół na całym indyku; posypać pozostając w jamie ciała. Przykryć i schłodzić przez 3 dni.
Rozgrzej piekarnik do 325 (konwekcja nie jest zalecana). Włóż gałązki rozmarynu i czosnek do jamy ciała indyka. Delikatnie popchnij dłoń między skórę a pierś indyka, aby oddzielić skórę od piersi.
Rozłóż około połowy masła na piersi pod skórą. Roztopić pozostałe masło i lekko posmarować wierzch indyka. Pokryj stojak w kształcie litery V sprayem z olejem do gotowania i ustaw w patelni do pieczenia o wymiarach 12 na 17 cali.
Połóż indyka, pierś w dół, na stojaku. Pieczony indyk przez 1 3/4 godziny.
Tymczasem gotuj końcówki skrzydełek indyka i szyję do sosu pan.
Wyjmij indyka z piekarnika i przekręć pierś do góry. Wróć do piekarnika. Piecz, aż termometr mięsa włożony prosto w dół Przez najgrubszą część piersi do kości rejestruje 160, 45 do 60 minut dłużej.
Końcówka indyka, aby odsączyć soki z jamy na patelnię i przełożyć na talerz.
Odstawić w ciepłe miejsce, odkryte, na 15 do 30 minut. Dokończ SOS, potem pokrój indyka.