Suszony Na Sucho Rozmaryn Indyk

Suszony Na Sucho Rozmaryn Indyk
Suszony na sucho rozmaryn Indyk jest bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 14. Jedna porcja zawiera 533 kalorie, 70g białka, oraz 25 g tłuszczu. Na 1,96 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz SOS pan, gałązki rozmarynu, majeranek, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć jagody jałowca można śledzić to danie główne z Tarty z ginem i tonikiem jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Suszony Na Sucho Rozmaryn Indyk, Solony łosoś z wódką, jałowcem, rozmarynem i skórką cytrynową, oraz Indyk suszony przyprawami.

Instrukcje

1
Trzy dni przed podaniem, w blenderze lub młynku do przypraw, drobno zmiel sól, majeranek, tymianek, jagody jałowca, ziarna pieprzu i nasiona anyżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody JałowcaJagody Jałowca
AnyżAnyż
PieprzPieprz
MajeranekMajeranek
TymianekTymianek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Wyjąć i wyrzucić kratownicę z indyka. Zdjąć i wyrzucić wszelkie grudki tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
3
Usuń podroby i szyję; zachowaj szyję na sos. Spłukać indyka wewnątrz i na zewnątrz; osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
4
Odciąć końcówki skrzydeł do pierwszego stawu i zarezerwować dla sosu. Rozetrzyj połowę mieszanki ziół na całym indyku; posypać pozostając w jamie ciała. Przykryć i schłodzić przez 3 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
5
Rozgrzej piekarnik do 325 (konwekcja nie jest zalecana). Włóż gałązki rozmarynu i czosnek do jamy ciała indyka. Delikatnie popchnij dłoń między skórę a pierś indyka, aby oddzielić skórę od piersi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z IndykaPierś Z Indyka
RozmarynRozmaryn
CzosnekCzosnek
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Rozłóż około połowy masła na piersi pod skórą. Roztopić pozostałe masło i lekko posmarować wierzch indyka. Pokryj stojak w kształcie litery V sprayem z olejem do gotowania i ustaw w patelni do pieczenia o wymiarach 12 na 17 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
4 Cienkie Plasterki Salami4 Cienkie Plasterki Salami
Cała TurcjaCała Turcja
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
7
Połóż indyka, pierś w dół, na stojaku. Pieczony indyk przez 1 3/4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
8
Tymczasem gotuj końcówki skrzydełek indyka i szyję do sosu pan.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrzydełka Z IndykaSkrzydełka Z Indyka
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Wyjmij indyka z piekarnika i przekręć pierś do góry. Wróć do piekarnika. Piecz, aż termometr mięsa włożony prosto w dół Przez najgrubszą część piersi do kości rejestruje 160, 45 do 60 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
KościKości
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
10
Końcówka indyka, aby odsączyć soki z jamy na patelnię i przełożyć na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Odstawić w ciepłe miejsce, odkryte, na 15 do 30 minut. Dokończ SOS, potem pokrój indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 30 m.
Porcje14
Ocena Zdrowia25
Magazyn