Sugo Grzybowe
Mushroom Sugo to bezglutenowe i bezmleczne przystawka. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.46 za porcję. Jedna porcja zawiera 122 kalorie, 2G białka, oraz 7G tłuszczu. 906 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś kostkę bulionu wołowego, liść laurowy, parszywy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Tagliatelle al Sugo di Funghi (Tagliatelle z grzybowym Ragu), Guanciale & Mandarin Sugo, oraz Sugo Wieprzowe Ze Strozzapreti.
Instrukcje
Umieść suche grzyby do namoczenia w misce z 2 szklankami ciepłej wody. Odstawić.
Powoli gotuj mieloną cebulę, aż będzie głęboko złoty:
Rozgrzać oliwę z oliwek w średnim, gęstym dnie garnka (4 lub 5 quart) na średnim ogniu.
Dodać mieloną cebulę i wymieszać, aby pokryć oliwą z oliwek.
Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmieni głęboki złoty kolor, o 30 do 40 protokół. W razie potrzeby obniżyć temperaturę, aby cebula nie wyschła.
Dodać zmieloną marchewkę i gotować przez 5-6 więcej minut.
Dodać seler i gotować do miękkości, o 10 więcej minut.
Dodać czosnek, pietruszkę, rozmaryn, tymianek i majeranek. Gotować jeszcze 4-5 minut.
Wyjmij porcini z moczonej cieczy, zachowując płyn. Najprostszym sposobem na to jest wlanie porcini i moczenie płynu przez filtr do kawy, do miski lub miarki. Pomaga to usunąć wszelkie ziarna, które mogą pozostawać w moczonej cieczy.
Grzyby drobno posiekać i dodać do warzyw w garnku.
Dodaj wino: popchnij warzywa na jedną stronę garnka i zwiększ ciepło do wysokiej.
Dodaj 1/2 szklanki czerwonego wina z boku garnka bez warzyw i gotuj na dużym ogniu przez 2-3 minuty.
Dodaj pozostałe składniki i gotuj na wolnym ogniu:
Dodaj sos pomidorowy, 1 1/2 szklanki płynu do namaczania grzybów, kostkę bulionu (rozbij ją palcami podczas dodawania) i liść laurowy do garnka.
Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu i zmniejszyć ogień do niskiej.
Dodaj zmielony czarny pieprz do smaku. Przykryć garnek i dusić, mieszając od czasu do czasu, przez 1 1/2 godziny. Wyrzucić liść laurowy.
Podawać na polenta lub wrzucić z ravioli lub innego makaronu.