Suflety z brązowego cukru z Crème Anglaise
Suflety z brązowego cukru z Crème Anglaise mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 258 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 1,48 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka mleka, cukru granulowanego, mleka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 18 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Budyń chlebowy z brązowym cukrem z Crème Anglaise, Suflety czekoladowe z Creme Anglaise, oraz Suflety z ciemnej czekolady z kardamonem Crème Anglaise dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać 1/2 szklanki mleka do średniego rondla na średnim ogniu. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; dodać nasiona i fasolę do mleka. Gotować 6 minut( nie gotować); wyrzucić fasolę.
Połącz 2 łyżki cukru granulowanego i jajka w misce. Stopniowo dodawać gorącą mieszaninę mleka do miski, stale mieszając trzepaczką. Powrót mieszaninę do patelni. Gotować na średnim ogniu przez 4 minuty lub aż mieszanina pokryje tył łyżki, stale mieszając. Natychmiast wlać do miski. Kryj się i wyluzuj.
Umieść blachę do pieczenia w piekarniku. Rozgrzej piekarnik do 42
Lekko pokryć 6 (8-uncji) ramekinów sprayem do gotowania.
Posypać równomiernie 2 1/2 łyżki cukru granulowanego, przechylając i obracając naczynia, aby pokryć boki.
Połącz brązowy cukier, mąkę i sól.
Masło umieścić w rondlu średnio ciężkich na średnim ogniu; gotować przez 3 minuty lub aż masło lekko brązowieje. Wymieszać mieszaninę mąki i 1 1/4 szklanki mleka; doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 2 minuty lub aż lekko zgęstnieje, stale mieszając, i zdjąć z ognia.
Odstawić 5 minut. Wymieszaj ekstrakt z wanilii i żółtko jajka.
W dużej misce połączyć białka i śmietanę z kamienia nazębnego; odstawić w temperaturze pokojowej 15 minut. Ubijaj mikserem z dużą prędkością, aż utworzą się średnie szczyty. Delikatnie wymieszaj jedną czwartą białek do mieszanki mlecznej; delikatnie złóż pozostałe białka. Delikatnie łyżka mieszanki do przygotowanych potraw. Ostro stuknij naczynia 2 lub 3 razy na blacie.
Umieść naczynia na rozgrzanej blasze do pieczenia i przywróć blachę do piekarnika 425. Natychmiast obniżyć temperaturę piekarnika do 350; piec suflety w temperaturze 350 przez 30 minut lub aż będą puszyste i złociste.
Podawać natychmiast z sosem.