Suflet Z Podwójną Cytryną
Suflet z podwójną cytryną może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 205 kalorii, 5G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać śmietanę z kamienia nazębnego, mleko, cukier granulowany, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Suflet Malinowy Podwójny, Podwójny suflet czekoladowy z ciepłym sosem Krówkowym, oraz Suflet Cytrynowy.
Instrukcje
8 (6-uncji) ramekinów lub kubków kremu w sprayu do gotowania; posypać 2 łyżkami cukru granulowanego.
Ułożyć przygotowane ramekiny na blasze do pieczenia.
Lekko łyżkę mąki do suchej miarki i wyrównać nożem.
Mąkę umieścić w małym rondlu. Stopniowo dodawać mleko, mieszając trzepaczką aż do dobrze wymieszanego. Wymieszaj skórkę z cytryny, sok z cytryny i 1/4 szklanki cukru granulowanego. Gotować mieszankę cytryny na średnim ogniu, aż będzie gęsta i bąbelkowa (około 5 minut), stale mieszając. Stopniowo dodawaj gorącą mieszaninę mleka do żółtek, stale mieszając trzepaczką. Powrót mieszaninę mleka na patelnię i gotować na średnim ogniu, aż zgęstnieje (około 3 minut), stale mieszając.
Umieść patelnię w dużej wypełnionej lodem misce na 25 minut lub aż krem osiągnie temperaturę pokojową, mieszając od czasu do czasu.
Ubij białka, śmietanę z kamienia nazębnego i sól na dużej prędkości miksera, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo dodawać 1/3 szklanki cukru granulowanego, 1 łyżkę stołową na raz, ubijając mieszaninę białek, aż utworzą się sztywne szczyty. Delikatnie złóż jedną czwartą mieszaniny białek do mieszaniny cytryny i delikatnie złóż pozostałą mieszaninę białek. Wymieszać łyżką do przygotowanych ramekinów.
Piec w temperaturze 400 przez 20 minut lub aż suflety będą puszyste i gotowe.
W małym rondelku rozgrzać twaróg cytrynowy na małym ogniu do ogrzania. Łyżka 1 łyżki twarogu cytrynowego do każdego Suflera i posypać 2 łyżkami cukru pudru.