Suflet Z Pieczonym Czosnkiem
Suflet z pieczonego czosnku może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 299 kalorii, 13g białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.13 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 godzin. Jeśli masz gałkę muszkatołową, gruyère, bułkę tartą i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 29%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Suflet Z Kaszy Pieczonej Z Czosnkiem I Serem, Soufflé Z Dynią Zimową Z Pieczonym Czosnkiem, oraz Suflet Ze Słodkich Ziemniaków Z Rozmarynem I Pieczonym Czosnkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204° z półką w środku.
Przyciąć 1/4 cala od wierzchołków całych główek czosnku, a następnie umieścić głowy na dużym arkuszu folii i skropić każdą z 1 łyżeczką oleju. Owinąć głowy razem w folię i pieczemy do bardzo miękkiej, 50 minut do 1 godziny. Ostudzić do ogrzania, a następnie wycisnąć czosnek ze skórek.
W międzyczasie przynieś mleko, zmiażdżone ząbki czosnku, cebulę, gałązki tymianku, liść laurowy, goździki i ziarna pieprzu tylko do wrzenia w średnim rondlu, a następnie zdejmij z ognia i przykryj.
Masło 12-calowe owalne (2-quart) zapiekane naczynie z 1 łyżką masła, następnie posypać dno i bok bułką tartą i schłodzić, aż będzie gotowe do użycia.
Pozostałe 6 łyżek masła roztopić w ciężkim średnim rondlu i ubić w mące. Zasmażkę gotować na małym ogniu, stale ubijając, 5 minut.
Przecedzić mieszaninę mleka przez sito o drobnych oczkach, następnie dodać do zasmażki, ubijając do uzyskania gładkości. Doprowadzić do wrzenia, ubijanie, następnie dusić beszamel, ubijanie, 3 minuty.
Wyjąć z ognia i energicznie ubić żółtka po 1 na raz.
Ubijamy prażony czosnek, parmezan, gałkę muszkatołową, 3/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu i przekładamy do miski.
Ubić białka ze szczyptą soli za pomocą miksera elektrycznego, aż po prostu trzymać sztywne szczyty, a następnie wymieszać jedną trzecią białek do mieszaniny żółtkowej. Złóż w Gruyère, a następnie pozostałe białe.
Przenieść mieszaninę do naczynia gratin, wygładzając top, i posypać liśćmi tymianku.
Piec suflet, aż zestaw i rumiane na górze, 20 do 25 protokół.