Suflet z gorącą czekoladą
Suflet z gorącą czekoladą trwa około 1 godzina i 17 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 364 kalorie, 13g białka, oraz 20 g tłuszczu. Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Dobrze sprawdza się jako napój. Wiele osób robiło ten przepis, a 1435 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka kakao w proszku, cukier, mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 53%. Podobne przepisy to Suflet Z Gorącej Czekolady, Suflet Z Gorącą Czekoladą, oraz Suflet Kakaowy Na Gorąco.
Instrukcje
Weź cztery 200 ml sufletów i posmaruj je całkowicie zmiękczonym masłem. Schłodzić potrawy przez 5 minut, a następnie, jako polisę ubezpieczeniową, aby suflet nie przyklejał się do naczynia, nałożyć drugą warstwę jak wcześniej. Wskazówka trochę startej czekolady do każdego naczynia, toczyć naczynie wokół przechylając go, jak to zrobić, że jest równomiernie wyłożone cały.
W cukierni crme wymieszaj mąkę, cukier i mąkę kukurydzianą. Do miski włóż żółtko i całe jajko, wymieszaj, a następnie ubijaj w połowie mieszanki mąki, aby uzyskać gładką pastę. Dodać resztę mieszanki mąki i dobrze wymieszać.
Wlać mleko i śmietanę do garnka i doprowadzić do wrzenia.
Dodaj czekoladę i ubijaj, aż się rozpuści i będzie gładka, bez grudek.
Stopniowo wymieszać gorącą czekoladę wymieszać w pastę. Wróć do pan. Gotować, mieszając, na średnim ogniu przez 5 minut do gładkiej, gęstej pasty.
Zdjąć z ognia. Pozostaw do ostygnięcia, ubijając od czasu do czasu trzepaczką do drutu.
Zrób ganache: powoli rozgrzej krem na patelni. Tuż przed zagotowaniem zdejmij ciepło i dodaj czekoladę. Beat stale do aksamitnej konsystencji, stopniowo posypując kakao w miarę rozpuszczania. Pozostawić do ostygnięcia.
Piekarnik do 190C / wentylator 170C / Gaz
Białka ubić na miękkie szczyty za pomocą elektrycznej trzepaczki.
Posypać cukrem podczas mieszania. Ubijaj, aby uzyskać sztywne, jędrne szczyty, aby nadać objętość sufletom.
Wymieszać cukiernię crme i ganache w dużej misce. Wymieszać 2 łyżki białka. Ostrożnie złożyć jedną trzecią reszty, przecinając mieszaninę. Złóż w innej trzeciej (uważaj, aby nie stracić objętości); złóż resztę.
Łyżka mieszanki do naczyń, aby wypełnić je przez trzy czwarte, a następnie delikatnie wcisnąć łyżkę, aby upewnić się, że wypełnia wszystkie luki. Napełnij naczynia do góry mieszaniną, a następnie uderz każdą potrawę na powierzchnię, aby mieszanina wypełniła boki.
Weź nóż do palety i przeciągnij go na wierzch każdego naczynia, aby mieszanina była całkowicie płaska. Poświęć trochę czasu, aby wytrzeć wszelkie rozpryski z zewnątrz każdego naczynia, lub będą palić się podczas gotowania.
Tak więc mieszanina przyzwyczajenie trzymać się górnej części formy, i dać proste wykończenie, przejdź wokół górnej krawędzi mieszaniny z palcem.
Na środku posypać odrobiną startej czekolady, następnie piec suflety przez 15-17 min.
Sufle powinny wzrosnąć o około dwie trzecie ich pierwotnej wysokości i potrząsać po przesunięciu, ale być ustawione na górze. Aby podać, zrób mały dip łyżką w środku każdego z nich, a następnie wlej pojedynczą śmietanę lub dodaj łyżkę lodów.