Strudle Wiśniowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj strudli z wiśni. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 432 kalorie. Na 1,72 zł za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka phyllo, skrobia kukurydziana, cukier granulowany, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Z łyżeczką wynik z 7%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Spróbuj Strudle Wiśniowe, Łatwe Strudle Wiśniowe, oraz Kwaśna śmietana Cherry Coffee cake – możesz zrobić ten cherry coffeecake we własnej kuchni, a co najlepsze jest to łatwe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś wiśnie (z dowolnymi sokami), 3/4 szklanki cukru i skrobię kukurydzianą do wrzenia w 2 1/2 do 3 kwarty ciężkiego rondla, mieszając od czasu do czasu, następnie gotuj na wolnym ogniu 2 minuty.
Przelać nadzienie do miski i całkowicie ostudzić.
Podczas gdy nadzienie wiśniowe chłodzi się, Ułóż 3 arkusze filo w 1 warstwie na powierzchni roboczej i pozostaw do wyschnięcia 15 minut. Utrzymując 12 pozostałych arkuszy ułożonych w stos, podziel na pół, a następnie ułóż połówki. Przykryj stos kawałkiem folii i zwilżonym ręcznikiem kuchennym. Drobno pokruszyć 3 suszone arkusze phyllo do miski.
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Ułóż 1 kawałek filo na powierzchni roboczej krótkim bokiem najbliżej Ciebie (pozostaw pozostałe arkusze pokryte) i posmaruj masłem. Top z 3 więcej kawałki filo, szczotkowanie każdy z masłem.
Posypać 2 łyżki pokruszone phyllo nad dolną trzecią phyllo maślane, pozostawiając 2-calowy granicy wzdłuż dołu i boków, a następnie góry z zaokrąglonym 1/3 napełniania filiżanki. Fold dolnej krawędzi phyllo się nad nadzieniem i złożyć po bokach, aby całkowicie zamknąć wypełnienie, a następnie zwinąć phyllo tworząc strudel, o 4 1/2 przez 2 1/2 cali.
Przenieść, szew stronie w dół, do maślanej blachy do pieczenia.
Wierzch posmarować masłem, posypać lekko 1/4 łyżeczki cukru.
Wytnij 2 (1-calowe) otwory wentylacyjne po przekątnej w górnej części strudla, w odległości około 1 1/2 cala, za pomocą noża do parkowania. Zrób 5 więcej strudli w ten sam sposób.
Piec strudele w środku piekarnika, aż złoty kolor i chrupiące, 20 do 25 protokół.
Przenieść do stojaka i ostudzić 30 minut.
* Użyliśmy wiśni IFQ (indywidualnie szybko mrożonych) z sadów Friske (231-599-2604), w Charlevoix, Michigan.
* Strudle można piec 2 godziny wcześniej i przechowywać na stojaku w temperaturze pokojowej.* Nadzienie wiśniowe można wykonać 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć.