Tandoori tilapia z pikantną sałatką ze słodkich ziemniaków i pomidorów
Tandoori tilapia z pikantnym zacierem ze słodkich ziemniaków i sałatką z pomidorów może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 42g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 470 kalorii. Na $4.97 za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 55 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka marchew, tandoori pasta, słodkie ziemniaki, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Kotlety Cajun z Zacierem ze słodkich ziemniaków i pomidorowym dżemem Chilli, Filipiński Pikantny Słodki Pędy Ziemniaków, Pomidor, Sałatka Cebulowa, oraz Tandoori Tilapia z serduszkami palmowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Filety tilapia posmarować pastą tandoori i odstawić na bok.
Słodkie ziemniaki, marchew i czosnek przekładamy na dużą patelnię z osoloną wodą. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 10 minut lub do miękkości.
Dobrze spuścić, a następnie pozostawić do wyschnięcia na kilka minut.
Dodać chili do patelni i rozgnieść wszystko razem z odrobiną przyprawy. Przykryć i ogrzać.
Rozgrzać grill do wysokiej. Tilapię grillować przez 8-10 minut lub aż do ugotowania. W międzyczasie wymieszaj składniki sałatki i podawaj razem z tilapią i zacierem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Tilapia bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to motłoch Pinot Gris. Ma 4,9 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.