Strudel Jabłkowy

Strudel Jabłkowy
Strudel jabłkowy to bezmleczne i wegetariańskie deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 190 kalorii. Na 56 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz jajko, 3-uncjowe arkusze ciasta francuskiego, jabłka granny smith i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Strudel jabłkowy (apfel Strudel), Strudel Jabłkowy, oraz Strudel Jabłkowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać piekarnik do 191°. ubić jajko i wodę w małej misce widelcem. W średniej misce wymieszaj granulowany cukier, mąkę i cynamon.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
CynamonCynamon
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PiekarnikPiekarnik
2
Dodać jabłka i rodzynki i wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
RodzynkiRodzynki
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
3
Posypać dodatkową mąkę na powierzchni roboczej. Rozłóż arkusz ciasta na powierzchni roboczej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
4
Rozwałkuj arkusz ciasta na prostokąt o wymiarach 16 x 12 cali. Z krótką stroną skierowaną do ciebie, łyżka mieszaniny jabłek na dolnej połowie arkusza ciasta w granicach 1 cala od krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
RolkaRolka
5
Zwijaj się jak galaretka.
Składniki, których będziesz potrzebować
GalaretkaGalaretka
RolkaRolka
6
Umieść stronę szwu w dół na blasze do pieczenia. Włóż końce pod, aby uszczelnić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
7
Ciasto posmarować mieszanką jajeczną.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
8
Na wierzch ciasta pokroić kilka plastrów.
9
Piec przez 35 minut lub aż ciasto będzie złociste.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Niech ciasto ostygnie na blasze do pieczenia na stojaku z drutu przez 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
11
W razie potrzeby posypać cukrem cukierniczym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
12
Aby uzyskać najlepsze wyniki, należy wrzucić jabłka i rodzynki, aż będą równomiernie pokryte mieszanką mąki. Mąka pomaga zagęścić soki uwalniane przez jabłka podczas gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
RodzynkiRodzynki
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
13
Dla niektórych orzechowy crunch, 1/4 szklanki pokrojone migdały mogą być dodane z jabłkami i rodzynkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Migdały W PlasterkachMigdały W Plasterkach
RodzynkiRodzynki
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
14
Aby sos waniliowy podawać ze strudlem, wymieszaj 3/4 szklanki mleka, 1/2 szklanki lekkiej śmietany, 1/3 szklanki cukru, 4 żółtka, ubite i 1/2 fasoli wanilii w 2-ćwiartkowym rondlu. Gotować i mieszać na średnim ogniu, aż mieszanina zagotuje się i zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
Jasny KremJasny Krem
żółtko Jajażółtko Jaja
SOSSOS
CukierCukier
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
15
Zdjąć rondel z ognia. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
16
Usuń fasolę wanilii. Wszelkie resztki sosu są pyszne na świeżych jagodach lub lodach.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
LodyLody
JagodyJagody
SOSSOS
17
W przypadku strudla gruszkowego i żurawinowego można zastąpić gruszki Bosc i suszoną żurawinę jabłkami i rodzynkami w tym przepisie.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina Suszonażurawina Suszona
GruszkaGruszka
żurawinażurawina
RodzynkiRodzynki
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Magazyn