Strudel Jabłkowy
Strudel jabłkowy to bezmleczne i wegetariańskie deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 190 kalorii. Na 56 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz jajko, 3-uncjowe arkusze ciasta francuskiego, jabłka granny smith i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Strudel jabłkowy (apfel Strudel), Strudel Jabłkowy, oraz Strudel Jabłkowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 191°. ubić jajko i wodę w małej misce widelcem. W średniej misce wymieszaj granulowany cukier, mąkę i cynamon.
Dodać jabłka i rodzynki i wrzucić do herbu.
Posypać dodatkową mąkę na powierzchni roboczej. Rozłóż arkusz ciasta na powierzchni roboczej.
Rozwałkuj arkusz ciasta na prostokąt o wymiarach 16 x 12 cali. Z krótką stroną skierowaną do ciebie, łyżka mieszaniny jabłek na dolnej połowie arkusza ciasta w granicach 1 cala od krawędzi.
Zwijaj się jak galaretka.
Umieść stronę szwu w dół na blasze do pieczenia. Włóż końce pod, aby uszczelnić.
Ciasto posmarować mieszanką jajeczną.
Na wierzch ciasta pokroić kilka plastrów.
Piec przez 35 minut lub aż ciasto będzie złociste.
Niech ciasto ostygnie na blasze do pieczenia na stojaku z drutu przez 20 minut.
W razie potrzeby posypać cukrem cukierniczym.
Aby uzyskać najlepsze wyniki, należy wrzucić jabłka i rodzynki, aż będą równomiernie pokryte mieszanką mąki. Mąka pomaga zagęścić soki uwalniane przez jabłka podczas gotowania.
Dla niektórych orzechowy crunch, 1/4 szklanki pokrojone migdały mogą być dodane z jabłkami i rodzynkami.
Aby sos waniliowy podawać ze strudlem, wymieszaj 3/4 szklanki mleka, 1/2 szklanki lekkiej śmietany, 1/3 szklanki cukru, 4 żółtka, ubite i 1/2 fasoli wanilii w 2-ćwiartkowym rondlu. Gotować i mieszać na średnim ogniu, aż mieszanina zagotuje się i zgęstnieje.
Zdjąć rondel z ognia. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.
Usuń fasolę wanilii. Wszelkie resztki sosu są pyszne na świeżych jagodach lub lodach.
W przypadku strudla gruszkowego i żurawinowego można zastąpić gruszki Bosc i suszoną żurawinę jabłkami i rodzynkami w tym przepisie.