Strony Dziękczynienia: cytryna i cynamon słodkie ziemniaki
Strony Dziękczynienia: cytryna i cynamon słodkie ziemniaki jest bezglutenowe i wegańskie przystawka. Ten przepis służy 2 i kosztuje $1.84 za porcję. Jedna porcja zawiera 569 kalorii, 4G białka, oraz 22g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Mieszanka gałki muszkatołowej, sok jabłkowy, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zapiekane Słodkie Ziemniaki + Zdrowe Strony Dziękczynienia, Słodkie Ziemniaki Cytrynowo-Cynamonowe, oraz 10 stron Dziękczynienia i Stovetop śmietany szpinak.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik o 375 stopni.Przygotuj duże naczynie do pieczenia, natryskując je sprayem do gotowania Eat-Clean
Słodkie ziemniaki umieścić w rondlu i zalać wodą. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć głowę i niech gotować tylko do miękkości.
Odcedzić słodkie ziemniaki i odstawić.
Ochłoń. Obierz w razie potrzeby.
Pokroić w rundy 1/4 cala grubości i położyć je w przygotowanym pieczenia dish.In w ciężkim rondlu umieścić sok jabłkowy, nektar z agawy, gałkę muszkatołową, skórkę cynamonową i sól. Dusić na małym ogniu przez kilka minut.
Dodaj oliwę z oliwek i sok z cytryny. Dobrze wymieszać. Płyn powinien być teraz syropem.
Umieść naczynie do pieczenia w piekarniku i piecz słodkie ziemniaki przez 20 minut lub do gorąca.