Strona Główna Peklowana Wołowina Peklowana
Domowa peklowana wołowina może być tylko bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap przepis, którego szukałeś. To danie główne ma 4133 kalorii, 480g białka, oraz 178 g tłuszczu na porcję. Na 6,2 USD za porcję, ten przepis okładki 76% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 850 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Ten przepis z prostych przepisów wymaga marynowania przypraw, wody, nasion kolendry i cynamonu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Domowa peklowana wołowina, Domowa peklowana wołowina, oraz Strona główna peklowana wołowina na kanapce Reubena.
Instrukcje
Tosty i zmiażdżyć przyprawy: można albo używane sklep zakupione przyprawy marynowania lub można zrobić własne. Aby zrobić własne, tosty jagody ziela angielskiego, nasiona gorczycy, nasiona kolendry, płatki czerwonej papryki, ziarna pieprzu, goździki i strąki kardamonu na małej patelni na średnim ogniu, aż pachną. Zauważ, że jest to dość łatwe do spalania przypraw; chcesz wystarczająco dużo ciepła, aby uwolnić ich smaki, nie tak bardzo, że się spalają.
Wyjąć z ognia i umieścić w małej misce. Użyj moździerza i tłuczku, aby trochę zmiażdżyć przyprawy (lub tył łyżki lub bok noża na płaskiej powierzchni).
Dodaj do małej miseczki i wymieszaj z pokruszonymi liśćmi laurowymi i zmielonym imbirem.
Utwardzanie solanki przyprawami, solami, cukrem, wodą:
Dodaj około 3 łyżki mieszanki przypraw (rezerwa resztę do gotowania peklowanej wołowiny po utwardzeniu), plus pół kija cynamonu, do galonu wody w dużym garnku, wraz z koszerną solą, różową solą (jeśli używasz) i brązowym cukrem. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zdjąć z ognia i ostudzić do temperatury pokojowej. Następnie przechowywać w lodówce, aż dobrze schłodzone.
Umieść mostek w dużym, płaskim pojemniku lub patelni i przykryj solanką. Solanka powinna pokryć mięso. Mięso może unosić się w takim przypadku możesz chcieć zważyć je talerzem.
Alternatywnie można użyć worka zamrażalnika o pojemności 2 litrów (umieszczonego w pojemniku, aby nie wyciekał po całej lodówce), umieścić mostek w worku zamrażalnika i około 2 ćwiartek solanki, wyciskając powietrze z worka przed uszczelnieniem.
Umieścić w lodówce i schłodzić od 5-7 dni. Każdego dnia Odwróć mostek, aby wszystkie strony były jednakowo solone.
Gotuj wędliny: pod koniec utwardzania Usuń mostek z solanki i spłucz solankę zimną wodą.
Umieść mostek w dużym garnku, który po prostu mieści się wokół mostka i przykryj co najmniej jednym centymetrem wody. Jeśli chcesz, aby mostek był mniej słony, dodaj kolejny cal wody do garnka.
Dodaj łyżkę przypraw do marynowania do garnka. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć do bardzo niskiego gotować (ledwo bulgotanie), i gotować 3-4 godzin, aż peklowana wołowina jest przetargu widelcowego. (W tym momencie można przechowywać w lodówce do tygodnia.)
Wyjąć mięso na deskę do krojenia. (Możesz użyć przyprawionego płynu do gotowania do gotowania warzyw na gotowany obiad lub peklowaną wołowinę i kapustę.) Zwróć uwagę na widoczne linie na mięsie; jest to" ziarno " mięsa lub kierunek włókien mięśniowych.
Aby mięso było łatwiejsze do cięcia, przeciąć je najpierw na pół, wzdłuż ziarna mięsa. Następnie wykonaj cienkie poprzeczne kawałki, w poprzek ziarna, aby pokroić mięso do podania.