Stożek Ceviche Z Tuńczykiem

Stożek Ceviche Z Tuńczykiem
Przepis tuńczyk Ceviche stożek jest gotowy w mniej więcej 1 godzinę i 25 minut i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników południowoamerykańskiej żywności. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 127 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje 50 centów za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką cebulę, sok z cytryny, sok z limonki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ceviche Z Tuńczyka Ahi, Ceviche Z Tuńczyka Tropikalnego, oraz Margaritan Ahi Tuna Ceviche dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Tuńczyka pokroić w kostkę na 1/4 cala. W misce wymieszać sok z cytryny, sok z limonki i cukier. Wymieszać z octem i trzepaczką do włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Dodaj pokrojonego w kostkę tuńczyka, imbir, czerwona cebula, zielona cebula i zioła. Pozostaw tuńczyka w marynacie * do 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
3
Nadmiar płynu odsączyć z tuńczyka, pokroić w rożki i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
4
* Marynowanie tuńczyka ze świeżymi sokami i cukrem będzie procesem gotowania lub utwardzania tuńczyka
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. The Wild & Wilder Ekshibicjonista Merlot z oceną 4.3 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia12
Magazyn