Przepis na jagnięcinę z małą rzep i miętową salsą Verde jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest ogromnym jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Na 4,58 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 8. Jedna porcja zawiera 531 kalorii, 20g białka, oraz 45 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, liście mięty, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieczeń z jagnięciny z salsą cytrynowo-miętową Verde, Stelaż z jagnięciną z Jus i marchewką i szparagami, oraz Stelaż Jagnięcy Z Polewą Dijon Na Zwiędłym Szpinaku Dla Niemowląt dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Cebulę ugotować w dużym rondlu z wrzącą osoloną wodą do miękkości, 5-8 minut; odcedzić i ostudzić. Przyciąć końce korzeniowe i obrać.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Rozgrzej piekarnik do 218°. doprawić jagnięciną solą i czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Suszonych Pomidorów Ze Słoika
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
3
Rozgrzać 1 łyżkę oleju w 12 " patelni żaroodpornej na średnim ogniu. Ugotować jagnięcinę, aż zbrązowieje, 5-8 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Dodać cebulę i rzepy na patelni, doprawić solą i czarnym pieprzem, i wrzucić do herbu w kapieli patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Suszonych Pomidorów Ze Słoika
Rzepa
20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Przenieś patelnię do piekarnika i piecz, aż warzywa będą miękkie i rumiane, a natychmiastowy termometr do odczytu włożony do najgrubszej części jagnięciny rejestruje 52° dla średnio rzadkich, 15-20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
6
Przełożyć jagnięcinę na deskę do krojenia; odstawić na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
7
Tymczasem grubo posiekać kolendrę i 2 szklanki mięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
8
Umieść w średniej misce; dodaj szalotkę, czosnek, sok z cytryny, pieprz Aleppo, jeśli używasz, 2 łyżki octu i pozostały 1 szklanka oleju. Salsa verde doprawić solą, czarnym pieprzem i octem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Aleppo
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Puszka) Salsa Verde W Puszkach
Szalotka, Tarta Lub Posiekana
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Pęczek świeżego Szpinaku (ok
(duża Tuba)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I Smażenia
9
Przełożyć warzywa do średniej miski; wymieszać z pozostałą 1/2 szklanki liści mięty i 1 łyżką octu. Jagnięcinę pokroić między żeberka i podawać z warzywami i salsą verde.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Puszka) Salsa Verde W Puszkach
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Buena Vista Chateau Buena Vista Pinot Noir z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 39 dolarów za butelkę.