Steki z tuńczyka z czosnkiem, pomidorami, kaparami i bazylią
Steki z tuńczyka z czosnkiem, pomidorami, kaparami i bazylią może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 537 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 4,38 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Mieszanka steków ahituna, liście bazylii, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Spaghetti z tuńczykiem, pomidorami i kaparami, Makaron z tuńczykiem, pietruszką, bazylią i kaparami, oraz Makaron muszkatołowy z pomidorkami koktajlowymi, kaparami i bazylią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 3 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia w dużej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę; smażyć do miękkości, o 5 protokół.
Dodać czosnek; smażyć na złoty kolor, o 3 protokół. Wymieszać z pomidorami, bazylią i kaparami. Gotować na wolnym ogniu, aż mieszanina zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu, o 15 protokół.
Tymczasem ciepło pozostałe 3 łyżki oleju w innym ciężkim dużej patelni na średnim ogniu.
Rybę posypać solą i pieprzem.
Dodaj ryby na patelni i gotować, aż jasnobrązowy na krawędziach, ale różowy w środku, o 3 protokół na stronę.
Wlać mieszankę pomidorową. Gotować na wolnym ogniu, aż ryba będzie nieprzejrzysta w środku, o 5 minut dłużej.
Podawać rybę natychmiast.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Steki można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to dwie winorośle Columbia Valley Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 7 dolarów.
Two Vines Columbia Valley Merlot
To owocowe wino jest definiowane przez aromaty i smaki malin i czarnych jagód. Ekspresje kawy i kakao ramują środkowe podniebienie, a pikantne, aksamitne wykończenie.