Steki jagnięce z rozmarynem i anchois

Steki jagnięce z rozmarynem i anchois
Steki jagnięce z rozmarynem i sardelą to bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne danie główne. Jedna porcja zawiera 1875 kalorii, 294g białka, oraz 69g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje $24.09 za porcję. Ten przepis z BBC Good Food wymaga skórki cytrynowej, sardeli, klinów cytrynowych i steków z jagnięciny. 15 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Sardela z rozmarynem pieczona jagnięcina, Wolno pieczone baranie z anchois i rozmarynem, oraz Grillowane Steki Jagnięce Z Rozmarynem I Tymiankiem.

Instrukcje

1
Skórkę z cytryny, anchois, rozmaryn i olej włożyć do robota kuchennego, a następnie zmiksować na szorstką pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
SardeleSardele
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
2
Włożyć jagnięcinę do dużej torebki lub miski, a następnie zalać marynatą, wmasowując ją w mięso. Marynować w lodówce przez co najmniej 1 godzinę, najlepiej na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
3
Podgrzej grilla, następnie gotuj jagnięcinę przez 4-5 minut z każdej strony (w zależności od grubości jagnięciny i tego, jak lubisz gotować), aż ładnie się rumią Na Zewnątrz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
4
Przełożyć na deskę, przykryć folią i pozostawić na 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
5
Podawać posypane gałązkami rozmarynu i cytrynowymi klinami do wyciskania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to dwie winorośle Columbia Valley Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 7 dolarów.
Two Vines Columbia Valley Merlot
Two Vines Columbia Valley Merlot
To owocowe wino jest definiowane przez aromaty i smaki malin i czarnych jagód. Ekspresje kawy i kakao ramują środkowe podniebienie, a pikantne, aksamitne wykończenie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia100
Magazyn