Stek z Rib-eye z bazylią hollandaise
Stek z Rib-eye z bazylią hollandaise trwa około 45 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 1470 kalorii, 28g białka, oraz 150 g tłuszczu na porcję. Na 5,02 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 2. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 113 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz żółtka jaj, oliwę z oliwek, bazylię i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 77%. Podobne przepisy to Stek z Rib-eye, Stek z Rib-eye, oraz Stek Z Rib-Eye.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Stek wyłożyć na talerz i natrzeć 2 łyżkami oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia oraz dużą ilością czarnego pieprzu i łuszczącej się soli morskiej. Pozostawić do marynowania w temperaturze pokojowej na około 10 min.
Rozgrzej patelnię żaroodporną na bazie ciężkiej, aż będzie piekielnie gorąca.
Dodać mięso na patelnię, z olejem z talerza, ząbki czosnku, tymianek i liść laurowy. Podsmaż stek przez 3 Min na pierwszej stronie, aż dobrze rumiane, fastrygowanie z oleju i ziół, jak gotuje. Ostrożnie wyjąć olej, dodać kolejne 2 łyżki, a następnie w ten sam sposób podgrzać drugą stronę steku. Szybko brązowieją na brzegach, następnie wsuń patelnię do piekarnika i piecz przez 15 minut, obracając się w połowie.
Weź stek z patelni i posadź go na stojaku nad pieczeniem. Z patelni wymieszać olej, zioła i czosnek, a następnie pozostawić na 15-20 minut. Pozostaw stek odsłonięty pokrycie folią sprawi, że stek stanie się parą i straci chrupiącą skórkę.
W międzyczasie, zacznij hollandaise. Umieść średni garnek wody, aby się zagotować.
Na małą patelnię włożyć ocet, łodygi bazylii, liść laurowy i przyprawy. Gotować do około 3 łyżek, następnie odcedzić.
Żółtka umieścić w dużej, głębokiej misce, dodać 1 łyżkę zimnej wody i 1 łyżkę octu, następnie krótko ubijać, aż będą lekkie i spienione.
Połóż miskę, ale nie dotykając, gotującej się wody, a następnie ubijaj do lekkiej, przewiewnej piany. Teraz stopniowo dodawać masło, stopniowo, ubijając cały czas, aby uzyskać jedwabisty żółty SOS. Zapobiegaj przegrzaniu sosu, podnosząc miskę na i z patelni, dodając więcej wody, jeśli zacznie się zbyt gęsto. Sos można utrzymać w cieple do 30 minut, siedząc miskę w wannie z ciepłą wodą. Jeśli zrobi się zbyt gorąco, sos się podzieli. Tuż przed podaniem drobno posiekać bazylię i wymieszać z sosem z sokiem z cytryny i przyprawą do smaku.
HOLLANDAISE wskazówka: ten przepis sprawia, że wystarczająca redukcja na trzy partie sosu zachować co pozostało w lodówce przez kilka miesięcy. Robimy ogromne partie w naszych restauracjach, zmniejszając do 100 ml, dodając trochę wody i przechowując w squeezy bottle. Pozostały hollandaise będzie dobrze przechowywać w lodówce do 2 dni. Spróbuj mieszając go przez trochę zacieru na wierzch placka rybnego.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek Ribeye świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Cztery Brix Winery Paso Robles Sangiovese, Cab, Merlot" Scosso " mieszanka z 5 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
Cztery Brix Winery Paso Robles Sangiovese, Cab, Merlot" Scosso " Mieszanka
Kalifornijska "Super Tuscan" z Sangiovese, Cabernet Sauvignon i Merlot to pełnowartościowa przejażdżka dla zmysłów. Skoncentrowany aromat malin i jeżyn z dodatkiem tytoniu i przypraw nadaje tej mieszance ciepły, odważny nos. Maliny i espresso na podniebieniu są zrównoważone pełnymi taninami i zaokrąglone nutami pieprzu i wanilii ze słodkim jagodowym wykończeniem.