Stek Z Pieprzu Azjatyckiego

Stek Z Pieprzu Azjatyckiego
Asian Pepper Steak to bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.88 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 368 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Jeśli masz sól, złoto mąka, pieprz, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby wykorzystać sos sojowy można śledzić to danie główne z Panna Cotta z sosem truskawkowo-Vin Santo jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Azjatycki stek z papryką Stir-Fry, Zapiekanka Quinoa Z Nadziewanym Pieprzem Azjatyckim, oraz Azjatycki stek z papryką dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pokrój wołowinę w cienkie paski o długości 2 cali; umieść w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
2
Dodać mąkę, sól i pieprz; wrzucić, aż wołowina jest pokryta mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WołowinaWołowina
3
Ciepła wok lub 12-calowa patelnia na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
4
Dodać 1 łyżkę oleju roślinnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
5
Dodać wołowinę; gotować i mieszać 3 do 4 protokół lub aż rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
6
Usuń wołowinę z woka.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
7
Dodaj pozostałą łyżkę oleju roślinnego, papryka i cebula; gotować i mieszać 2 do 3 minut lub aż warzywa zaczną się pocić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
PaprykaPapryka
WarzywaWarzywa
CebulaCebula
8
Wołowinę odstawić na wok; dodać czosnek. Gotować 2 do 3 minut, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
9
W małej misce, wymieszać razem brązowy cukier, sos sojowy i olej sezamowy, aż brązowy cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Sos SojowySos Sojowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
10
Do wołowiny i warzyw dodać sos i pomidorki koktajlowe; wymieszać. Gotować 2 do 3 minut lub aż sos jest zagęszczony, wołowina jest gotowane do pożądanej doneness, i warzywa są miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor WiśniowyPomidor Wiśniowy
WarzywaWarzywa
SOSSOS
WołowinaWołowina
11
Ryż i pieprz stek podzielić na 4 miski. Wierzch z zieloną cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
PieprzPieprz
StekStek
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. La Jota Howell Mountain Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 99 dolarów za butelkę.
La Jota Howell Mountain Merlot
La Jota Howell Mountain Merlot
#37 Wine Spectator Top 100 2019 La Jota Merlot 2016 obejmuje wszystko, co jest górskie Merlot ze strukturą, którą można rozkoszować. Nuty espresso, gorzkiej czekolady i tostów następują po dojrzałej jeżynie, mineralności i wadze na podniebieniu.
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia38
Magazyn