Stek z oliwkami

Stek z oliwkami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj stek z oliwkami. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 400 kalorii, 50g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.2 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka oliwy z oliwek, ząbki czosnku, oliwki utwardzone solanką i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj New York Strip Steak z pomidorami i oliwkami, Grillowany stek z kalafiora z izraelskim kuskusem i oliwkami, oraz Stek z polędwicy z pomidorami koktajlowymi i oliwkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać suchą patelnię 12-calowy ciężki (nie nonstick) na średnim ogniu aż do gorąca. Pat stek suche i posypać 1 łyżeczka soli i 1/2 łyżeczki pieprzu, a następnie sear, bez obracania, 5 minut (zmniejszyć ogień, jeśli to konieczne, aby zapobiec przypaleniu). Obróć stek i gotuj 5 do 6 minut więcej dla średnio rzadkich.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
StekStek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Przenieść do deski do krojenia i odstawić 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
3
Wytrzeć patelnię, następnie gotować czosnek z płatkami czerwonej papryki w oleju na średnim ogniu, mieszając, aż złoty, 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodać oliwki i gotować, mieszając od czasu do czasu, 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
OliwkiOliwki
5
Zdjąć z ognia. Natkę pietruszki wymieszać tuż przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
6
Stek pokroić w plasterki i podawać z sosem oliwnym.
Składniki, których będziesz potrzebować
OliwkiOliwki
SOSSOS
StekStek
7
W porcji: 417 kalorii, 22g tłuszczu (4G nasycone), 95mg cholesterolu, 468mg sodu, 3g węglowodanów, 0g błonnika, 51g białka
8
Dane Żywieniowe
9
Zobacz pełną analizę danych żywieniowych tego przepisu "

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Matanzas Creek Alexander Valley Merlot z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Średni fioletowy kolor. Smaki śliwki satsuma, malin pokrytych ciemną czekoladą i aromatów ziela angielskiego przede wszystkim. Na podniebieniu jest to klasyczny Merlot o dobrej koncentracji. Jest pikantny i średnio treściwy z aksamitnymi taninami. Domowa tarta wiśniowa i aromaty drewna sandałowego są łatwo wyczuwalne podczas degustacji.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia81
Magazyn