Stek z oliwkami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj stek z oliwkami. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 400 kalorii, 50g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.2 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka oliwy z oliwek, ząbki czosnku, oliwki utwardzone solanką i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj New York Strip Steak z pomidorami i oliwkami, Grillowany stek z kalafiora z izraelskim kuskusem i oliwkami, oraz Stek z polędwicy z pomidorami koktajlowymi i oliwkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać suchą patelnię 12-calowy ciężki (nie nonstick) na średnim ogniu aż do gorąca. Pat stek suche i posypać 1 łyżeczka soli i 1/2 łyżeczki pieprzu, a następnie sear, bez obracania, 5 minut (zmniejszyć ogień, jeśli to konieczne, aby zapobiec przypaleniu). Obróć stek i gotuj 5 do 6 minut więcej dla średnio rzadkich.
Przenieść do deski do krojenia i odstawić 5 minut.
Wytrzeć patelnię, następnie gotować czosnek z płatkami czerwonej papryki w oleju na średnim ogniu, mieszając, aż złoty, 1 do 2 protokół.
Dodać oliwki i gotować, mieszając od czasu do czasu, 2 protokół.
Zdjąć z ognia. Natkę pietruszki wymieszać tuż przed podaniem.
Stek pokroić w plasterki i podawać z sosem oliwnym.
W porcji: 417 kalorii, 22g tłuszczu (4G nasycone), 95mg cholesterolu, 468mg sodu, 3g węglowodanów, 0g błonnika, 51g białka
Zobacz pełną analizę danych żywieniowych tego przepisu "