Stek z nerką (lub pieczarkami)

Stek z nerką (lub pieczarkami)
Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 839 kalorii, 49g białka, oraz 50 g tłuszczu. Na 2,87 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do valentin day. Ten przepis z Food.com ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 45 minut. Mieszanka sos worcestershire, mąka, mielony pieprz, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj A good steak & kidney pie, The ultimate makeover: Steak & kidney pie, oraz Niedzielna Kolacja: stek i ciasto z nerkami dla podobnych receptur.

Składniki

596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwytopiony suet wołowy (lub użyj 3 t masła i 1 T oleju roślinnego) lub 1/4 szklanki smalcu (lub użyj 3 t masła i 1 T oleju roślinnego)wytopiony suet wołowy (lub użyj 3 t masła i 1 T oleju roślinnego) lub 1/4 szklanki smalcu (lub użyj 3 t masła i 1 T oleju roślinnego)0(może być lub przeglądać)suszony tymianeksuszony tymianek1odmiany grzybówodmiany grzybów596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąkamąka113Orzechy dowolne (posiekane)filiżanka cienko pokrojonych świeżych grzybów (ofiliżanka cienko pokrojonych świeżych grzybów (o1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)drobno posiekana świeża natka pietruszkidrobno posiekana świeża natka pietruszki11 funt cukinii,świeży mielony czarny pieprzświeży mielony czarny pieprz1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)śmietana lub 1 łyżka pół i pół lub 1 łyżka mlekaśmietana lub 1 łyżka pół i pół lub 1 łyżka mleka1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana cebulaposiekana cebula489Orzechy dowolne (posiekane)opakowanie mrożone ciasto francuskie (wyjmij mrożone ciasto z zamrażarki 1-2 godziny przed użyciem do rozmrożenia) lub 1 (17 1/4 uncji) Opakowanie domowe ciasto francuskie (wyjmij mrożone ciasto z zamrażarki 1-2 houopakowanie mrożone ciasto francuskie (wyjmij mrożone ciasto z zamrażarki 1-2 godziny przed użyciem do rozmrożenia) lub 1 (17 1/4 uncji) Opakowanie domowe ciasto francuskie (wyjmij mrożone ciasto z zamrażarki 1-2 hou2(może być lub przeglądać)(duża tuba)(duża tuba)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwytrawne sherry lub 1/4 szklanki wytrawnego czerwonego winawytrawne sherry lub 1/4 szklanki wytrawnego czerwonego wina680Orzechy dowolne (posiekane)chudej polędwicy wołowej lub 1 1/2 lbs top okrągłe steki, pokroić w 1-calowe kostkichudej polędwicy wołowej lub 1 1/2 lbs top okrągłe steki, pokroić w 1-calowe kostki454Orzechy dowolne (posiekane)nerka cielęca, obrana, obrana z tłuszczu i pokrojona w kostkę (lub dowolne nerki wołowe lub jagnięce lub substytut więcej grzybów)nerka cielęca, obrana, obrana z tłuszczu i pokrojona w kostkę (lub dowolne nerki wołowe lub jagnięce lub substytut więcej grzybów)3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwoda (lub użyj bulionu wołowego, jeśli preferowane)woda (lub użyj bulionu wołowego, jeśli preferowane)0(może być lub przeglądać)12 do 16 bułek kanapkowych12 do 16 bułek kanapkowych

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Steki można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Raymond R Collection Merlot z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Raymond R Collection Merlot
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia35
Magazyn